Cumurbaşkanı Erdoğan'dan büyük tepki 'Tüm tabelaları sökün'

Uluslararası Dil Kuruştayına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberler 24.05.2017 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluslararas Dil Kurutayna katlan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çarpc açklamalarda bulundu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Betepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 8. Uluslararas Türk Dili Kurultaynda konutu. Erdoan konumasnda Ne güzel kraathanemiz var, burada kitap oku, gazete oku, sohbetle beraber zenginle. Bildiklerini karya sen ver, karnn bildiklerini de sen al. Bunlar yerini kafeteryalara, kulüplere terketti. Clup bu benim deil ki, bütün bu tabelalar sökün, bu senin hakkn, en doal hakkn. Neyi müsaade edersen onu asmak zorunda. dedi.Dil çalmalarna ihtiyacmz olduunu düünüyorum. Dil gibi hayati bir meselenin ideolojik tartmalarn arac haline getirilmesinin acsn hala çekiyoruz. Türkiye, Türk Dili konusunda da geçmii ile bart, gelecei kucaklamaya hazrland yeni bir dönemin eiindedir. Ortaöretime Osmanlcay koymamz önemlidir. Türk Dilinin konuulduu geni corafyada yürüteceimiz çalmalarda öncelikle kendi dilimizi gelitirmemize ihtiyacmz var.

HAYVANLARIN YARITIRILDII ARENALARI SPOR SALONLARINDA SM OLARAK KULLANMAK IK DEL

Bir özentidir gidiyor, kendi dilimizin zenginlikleri varken bu özentilerle biraz ar olacak ama hayvanlarn yartrld Avrupadaki arenalar kalkp spor salonlarnda isim olarak kullanmak pek de kibar deil, k deil. Bunun üzerinden bazlar bindirecek, bindirsin. Biz dorular konumaya mecburuz.

BÜTÜN BU TABELALARI SÖKÜN

Ne güzel kraathanemiz var, burada kitap oku, gazete oku, sohbetle beraber zenginle. Bildiklerini karya sen ver, karnn bildiklerini de sen al. Bunlar yerini kafeteryalara, kulüplere terketti. Clup bu benim deil ki, bütün bu tabelalar sökün, bu senin hakkn, en doal hakkn. Neyi müsaade edersen onu asmak zorunda.

Kültürlere ve medeniyetlere saldrlar önce dilden balyor. Dilini ald anda o milleti çökertiyor. Biz ite böyle bir suikasta maruz kalm bir milletiz. Bu saldr dilimizle birlikte onun mütemmim cüzü olan ahsiyetimizi de hedef almtr. Dier dillerin kuralsz ihtiyacna yoktur. Dilimizin tek ihtiyac onun kymetini bilecek insanlar ve kurumlardr. Türkçenin yetersizliinden fakirliinden söz eden kimse art niyetli deilse, Türkçeden, Türkçenin zenginliklerinden bihaberdir. Türk Dil Kurumunun Büyük Türkçe Sözlüündeki kelimelerin saysnn 600 bini geçtii biliniyor. (haber7)

Ana Sayfaya Git