Çuvalla para bulundu

KUZEY Irak'a ihracat yapan firmaların parasını getiren kurye aracına yönelik geçen pazar günü gerçekleştirilen ve 7 milyon doların gasp edildiği Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, ihbar üzerine bir eve baskın yapan güvenlik güçleri 200 bin dolar buldu. Gözaltına alınan ev sahiplerinin, parayı, çobanlık yapan çocuklarının bulduğunu söylediği öğrenildi.

Haberler 07.07.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Iraka ihracat yapan firmalarn paralarn geçen pazar günü Habur Snr Kapsndan Türkiyeye giren kurye arac, 6 silahl soyguncu tarafndan durduruldu ve içindeki yasal yollardan ülkeye getirilen 7 milyon dolar gasp edildi. Güvenlik güçleri olayn ardndan soruturma balatt.

çUVAL çERSNDE 200 BN DOLAR

Polis ve jandarma ekipleri, dün, bir ihbar üzerine, Silopideki bir eve baskn düzenledi. Evde yaplan aramada çuval içerisinde yaklak 200 bin dolar para bulundu. Paraya güvenlik güçleri tarafndan el konulurken, ev sahipleri gözaltna alnd. Jandarmadaki sorgularnda ev sahipleri, paray çobanlk yapan oullar 25 yandaki .T. ve 13 yandaki E.T.nin arazide bulup eve getirdiini söyledi.

Bulunan paralarla ilgili daha önce kurye aracndaki paralar gasp edilen firma sahipleri de Baverimli Jandarma Karakoluna çarlarak ifadeleri ve parmak izleri alnd. Bulunan 200 bin dolardaki destelerin üst ve altndaki paralardan da parmak izleri alnarak kriminal laboratuvarna gönderilirken, paralar savcla teslim edildi. Gözaltna alnan kiiler de ifadelerinin ardndan serbest brakld. Soruturma sürüyor.

Ana Sayfaya Git