Çuvallar dolusu para gönderildi!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan eski Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı.

Haberler 29.12.2016 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Kurbanolu hakknda hazrlanan iddianame, 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Kurbanolunun silahl terör örgütü PKK/KCKnn sözde yasama meclisi olarak kabul edilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi olduu belirtildi. ddianamede, Kurbanolunun PKK ve DTKnn ilikisi, DTKnn yaps ve oluumu hakkndaki beyanlarna da yer verildi.

- çuvallarla para örgüt mensuplarna veriliyordu

ddianamede, gizli tank Poyrazn, merkez Yeniehir Belediyesinde çalanlar arasnda PKKya mali açdan destek salayan kiiler hakknda verdii bilgiler de yer ald. Kurbanolunu gizli tank Poyrazn tehis ettii aktarlan iddianamede, ifadesinde eski belediye bakannn ehitlik Eit Özgür Yurtta Derneinde PKKy destekleyici mahiyette propaganda yaptn kaydettii belirtildi.

Gizli tann iddianamede, Kurbanolu, Mehmet Ali Aydn ile ayda bir liderlik yaparak belediyede çalan içileri Lice ilçesinde PKKnn bulunduu Sisi kampna götürdüünü, örgüt mensuplaryla bulutuklarn ve buluma esnasnda terör örgütü PKK adna toplanan çuvallar ile paray örgüt mensuplarn verdiklerini biliyorum ifadeleri yer ald

- çalanlarn maalardaki kesinti terör örgütüne aktarlyor

ddianameye, 17 Eylülde, Yeniehir Belediyesi personeli F.Ynin Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesine giderek, maanda yaplan kesintiye ilikin verdii bilgi de eklendi. Belediyeden ald maandan izinsiz ve rzas olmadan yaklak 300 lira kesinti yapldn savunan F.Y. ifadesinde, Maamdan yaplan kesintiyi PKK/KCK terör örgütüne para aktardklarn biliyorum. Sadece benden deil bütün çalanlardan para kesiyorlar. Ancak korktuklar için kimseye söyleyemiyorlar. Bu kesintileri Kurbanolu ve belediye bakan yardmclar biliyor. Bu kiiler organize ediyorlar. dedi.

- Kurbanolu DTK çarlarna uyarak toplantlara katlm

ddianamede, Kurbanolunun DTK binasnda baz tarihlerde gerçekletirilen toplant ve örgütün çars ile gerçekletirilen terör örgütünün propagandasna dönütürülen yasa d toplant ve gösteri yürüyülerine katld bildirildi.

Kurbanolunun 2009 ve 2015 tarihleri arasnda gerçekletirilen yasa d gösterilerine 15 kez katld belirtilen iddianamede, üphelinin sürekli ve youn bir ekilde katld, bu toplant ve gösteri yürüyülerinde terör örgütü lideri ve terör örgütü lehine sloganlarn atld, yine terör örgütünü simgeleyen flama ve bezlerin tandnn tespit edildiine dikkat çekildi.

Yargtay 16. Ceza Dairesinin yerleik içtihatlarnda terör örgütünün çars ile düzenlenen ve terör örgütünün propagandasna dönütürülen gösterilere sürekli ekilde katlmann terör örgütüne üyelik suçunun maddi unsurlar olan süreklilik, younluluk ve çeitliliin oluumuna sebebiyet verecei açkça belirtildiine iaret edilen iddianamede, üphelinin münhasran suç oluturmasa da, özellikle örgütün direkt ve internet siteleri vastasyla yapm olduu çarlara uyduu anlalmtr. Bu nedenle üphelinin savunmas suçtan kurtulmaya yönelik olduu kanaatine varlmtr. denildi.

- stenilen ceza

ddianamede, Kurbanolu hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas ile mahkumiyeti halinde TCK 53/1. maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna da hükmedilmesi istendi. çileri Bakanlnn terör soruturmas kapsamnda tutuklanan Kurbanolu aça alnmt.

Ana Sayfaya Git