Dağ'a 5 fezleke!

HDP Milletvekili Dersim Dağ hakkında, 2018 yılının 17 Kasım ve 3 Aralık tarihlerinde katıldığı açlık grevi eylemleri “örgüt propagandası yapmak” suçu sayılarak, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı.

Haberler 15.04.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Da hakknda hazrlanan fezlekelerden biri, HDP E Genel Bakan Pervin Buldann konuma yapt, Diyarbakrda 27-28 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenen Ortadou Krizi ve Demokratik Ulus çözümü konferansna katlma gerekçesi oldu. Dan katld bu konferans örgüt propagandas sayld. Söz konusu fezleke, konferansa katlan bütün milletvekilleri hakknda hazrland.

TAZYE ZYARETLER SUç SAYILDI

Da hakknda ayrca, PKKl Fatih Krtay için 20 Aralk 2018de Diyarbakrda kurulan taziyeye ve 14 Austos 2018de Silvan ilçesinde Mehmet irin Bilirin cenaze törenine katld gerekçesiyle örgüt propagandas yapmak iddiasyla iki ayr fezleke hazrland.

AçLIK GREV FEZLEKELER

Da hakknda hazrlanan iki fezleke ise açlk grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ebakan Leyla Güvene dayanma amacyla yaplan eylemlere katlmas ve sosyal medya paylamlarndan oluuyor. Açlk grevi fezlekelerinin ilkinde, 17 Kasm 2018 tarihinde 15 kiinin katlmyla HDP il binasnda Leyla Güvene destek olmak amacyla balatlan 2 günlük açlk grevi eylemine katlmas, bu eylemde yapt konuma ve konumann yer ald görüntüleri kendi sosyal medya hesabnda paylamas, örgüt propagandas sayld.

GÜVENN FOTORAFI SUç SAYILDI

Bir dier fezlekede ise HDP milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Saliha Aydeniz, Musa Farisoullar ve Selçuk Mzrakl ile birlikte 3 Aralk 2018de Leyla Güven ile dayanmak amacyla balatlan 3 günlük açlk grevi eylemine yer verildi. Da hakknda Ankara Cumhuriyet Basavcl tarafndan hazrlanan 5 ayr fezleke, dokunulmazlnn kaldrlmas talebiyle Meclis Bakanlna gönderildi.

Ana Sayfaya Git