DAEŞ davasının ilk duruşmasında 12 sanık tahliye edildi

DİYARBAKIR merkez Kayapınar İlçesi'nde 26 Ekim 2015 tarihinde 2 polisin şehit olduğu, 5 polisin yaralandığı ve 7 IŞİD'linin öldürülmesi ile ilgili açılan DAEŞ davasının bugün yapılan ilk duruşmasında 15 tutuklu sanıktan 12'si tahliye edildi.

Haberler 26.10.2016 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde 26 Ekim 2015 tarihinde 2 polisin ehit olduu, 5 polisin yaraland, 7 IDli teröristin ölü ele geçirildii operasyondan sonra açlan davann ilk durumas Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. 15i tutuklu 2si tutuksuz 17 sann hazr bulunduu durumada, kimlik tespitinden sonra savunma yapan sanklar suçlamalar kabul etmedi. Savc, sanklar için ön görülen ceza miktar ve verilmesi beklenen cezann dikkate alnarak tutuklama talebinin ölçülü olmas ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacan belirterek, 11 sann tutukluluk halinin devamna, 4 sann ise, tutuklulukta geçirdikleri süre, mevcut kant durumu nedeniyle tahliyelerine karar verilmesini istedi.

Durumaya verilen ksa bir aradan sonra kararn açklayan Mahkeme heyeti, tutuklu 12 sann tahliyesine karar vererek, sanklar Nihat T., Mahmut D. Ve Emrah E.nin tutukluluk halinin devamna karar verdi.

15-37 YIL ARASINDA HAPS STENYOR

Merkez Kayapnar lçesinde 26 Ekim 2015 günü DAEin hücre evlerine yaplan operasyonda polis memurlar Sadk Özcan ve Gökhan çakc ehit edilirken; terör örgütü üyesi olduu iddia edilen Veysel Argunaa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanolu, Ergün Gül, Sdk Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü olarak ele geçirilmiti. Sürdürülen operasyonda gözaltna alnarak tutuklanan O.T., O.U., M.B., V.Ö., N.T., M.D., M.., A.S., M.A., C.E., B.Y., .ç., J.D., Ö.B., M.B. ile tutuksuz 2 sank hakkndaki soruturma tamamlanarak iddianame hazrlanmt. Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davada, 17 üphelinin, Silahl terör örgütüne üye olma, Tehlikeli madde bulundurma ve Ateli silahlar kanununa muhalefet suçlarndan 15-37er yl hapisle cezalandrlmas isteniyor.

Ana Sayfaya Git