Dağa gidişinde öğretmen etkisi

Diyarbakır'da derslerde PKK propagandası yapan öğretmen gözaltına alındı

Haberler 05.01.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta güvenlik güçlerine teslim olan ve Diyarbakra getirilen terörist H.K. ifadesinde, PKKya katlmnda 2014 ylnda örenim gördüü okuldaki beden eitimi öretmeni S.E.nin etkili olduunu söyledi. Bunun üzerine S.E. bu sabah adresine düzenlenen operasyonla gözaltna alnd.

ÖRETMEN GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca silahl terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve 24 Aralkta rnakta teslim olan terör örgütü PKK mensubu H.K. Diyarbakra getirildi. Terörle Mücadele ube Müdürlüünde ifadesi alnan H.K., PKKya katlmnda 2014 ylnda örenim gördüü okuldaki beden eitimi öretmeni S.E.nin etkili olduunu söyledi.

PKK LEHNE PROPAGANDA

H.K. ifadesinde, S.E.nin ders srasnda PKK lehine propaganda yaparak, örencilere eylem ve etkinliklere katlmalar yönünde telkinde bulunduunu ve örgüte katlmnda bu telkinlerin etkili olduunu söyledi. H.K.nin ifadeleri dorultusunda beden eitimi öretmeni S.E. bu sabah adresine düzenlenen operasyonla gözaltna alnd. Yaplan aramada 2 cep telefonu ve dizüstü bilgisayara da el konuldu. S.E.nin emniyetteki ilemleri devam ediyor.

Ana Sayfaya Git