Dağa kaçırana şok operasyon!

14 yaşındaki çocuğun dağa kaçırılmasına aracılık edenlere yönelik operasyon: 9 gözaltı

Haberler 02.12.2020 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezli 5 ilde, 14 yandaki çocuun daa kaçrlmasna araclk ettikleri gerekçesiyle 9 kii yakaland.

Alnan bilgiye göre, 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan ve bir süre önce güvenlik güçlerine teslim olarak HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailesine kavuan örgüt mensubu ile ilgili Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma sürüyor.

Soruturma kapsamnda daha önce gözaltna alnan B.Enin ifadeleri dorultusunda Diyarbakr, Adana, Ar, anlurfa ve Mersinde e zamanl operasyon düzenlendi.

OPERASYON: 9 GÖZALTI

Operasyonda haklarnda yakalama karar çkartlan 12 üpheliden H.K, S.G, E,D, M..T, .S, E.K, F.K, B.R.P. ve M.E. yakaland.

Adreslerdeki aramalarda, örgütsel bayrak, 4 örgütsel ibareli bez parças, toplatma karar bulunan 16 kitap ve cep telefonlar ele geçirildi.

Haklarnda gözalt karar verilen 3 zanlnn yakalanmasna yönelik çalma sürüyor.

IRNAKTA KAPSAMLI OPERASYON

Öte yandan, rnak Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda, Yargtay 16nc Ceza Dairesince terör örgütü olduu ve PKKnn sözde yasama organ olarak belirlenen DTK yaplanmasnda yer alan 17 kii hakknda gözalt karar alnd.

Bu kapsamda harekete geçen l Emniyet Müdürlüü ekipleri, belirlenen adreslere düzenledikleri operasyonda, aralarnda DTKnn eski e bakanlarnn da bulunduu 20 üpheliyi gözaltna ald. üphelilerin adreslerinde yaplan aramalarda, 3 av tüfei ile çok sayda çeitli dijital materyal ve örgütsel dokümana el koyuldu. üphelilerin, emniyetteki sorgusu sürüyor.

Ana Sayfaya Git