Dağa nasıl götürüldü!

Diyarbakır'da 6 yıl önce 20 yaşında dağa götürülen ve kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan İ.C, PKK'ya katılmadan önce İstanbul ve Diyarbakır'da HDP binalarına gittiğini belirtti

Haberler 29.10.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6 yl önce 20 yanda daa götürülen ve PKKdan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan .C, HDP araclyla daa nasl götürüldüünü anlatt.

Jandarma ve emniyetin ikna çalmalar sonucu PKKdan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensuplarnn says her geçen gün artyor. çileri Bakanl koordinesinde güvenlik güçlerince yürütülen çalmalar sonucu rnakn Silopi ilçesi yaknlarndaki Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim olan .C. de bu kiiler arasnda yer ald.

.C, güvenlik güçlerine verdii ifadede, 2014 ylnda üniversitede okurken terör örgütüne müzahir bir gençlik derneine gitmeye baladn belirtti. PKKda kadro olarak faaliyet yürüten kiinin kendisi ile 7 arkadana bir evde 2-3 gün boyunca daryla irtibatlarn keserek eitim verdiine dikkati çeken .C, bu kiinin eitim sonunda terör örgütü PKKya katlmalarn istediini aktard.

- HDP binasna gidip, Rzann misafiriyiz, dersiniz

PKKya katlmak istemediini bu kiiye söylediinde, kendisine propaganda içerikli konumalar yaplmas sonucu ikna olduunu anlatan .C, unlar kaydetti:

Yurttan eyalarm topladktan sonra ayn eve geldim. Bize ayarlanan biletlerle stanbulda HDP il binasna gittim. Telefon kartm krp attm. Telefonumu ise HDP binasna brakmam istendi. Parti binasnda Diyarbakra gideceimiz söylendi. 200er lira para ile bantlanm bir not kad verdiler. Otobüsle Diyarbakra geldiimizde bizi karlayacak kiiye notu vermemiz istendi. HDP binasnda bize parola olarak, Petrol istasyonunun önünde 15 dakika elinizde krmz paketli sigara ile bekleyin. Sizi almaya gelen olmazsa Balar HDP ilçe binasna gidip, Rzann misafiriyiz dersiniz. denildi. Bizi kimse almaya gelmeyince parti binasna gittik, parolay söyledikten sonra bir odaya aldlar.

Terör örgütüne katlm yapacak baz kiilerle Diyarbakrda bir evde gece kaldklarn belirten .C, evdeki kiiye beraberlerinde getirdikleri bantlanm notu verdiklerini bildirdi.

Ertesi gün Mardinin Kzltepe ilçesine gönderildiklerini, dikenli tellerin altndan geçtiklerini ve kotuktan sonra bir aracn kendilerini aldn ifade eden .C, Suriyeye götürüldüklerini ve orada kendilerine kod isim verildiini anlatt.

Terör örgütü PKKda kald sürede baz eitimler aldna dikkati çeken .C, Suriyenin Haftanin bölgesine geldiinde kaçmak için frsat kolladn vurgulad.

Tek kald bir anda kaçtn ifade eden .C, KDP görevlileri gelip beni ald. Türkiyeye teslim edilmek istediimi söyledim. Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim edildim. dedi.

.C. ayrca ifadesinde u bilgileri paylat:

Eylül aynda Irakn Duhok ehrinde KDPde tutulduum srada haberleri izlerken terör örgütü YPGnin Ermenistana destek vermek için takviye kuvvet gönderdiini duymutum. O srada yanmda bulunan benim gibi örgütten kaçarak teslim olan kiiye bu haberin doruluunu sorduumda bana doru olduunu söyledi. 2018de Suriyenin Deyrizor kentinde bulunduum yerin yaknnda ABD askerlerinin üsleri vard. ABD askerleri 10 gün boyunca YPGlilere mayn imha etmeleri için eitim verdi.

fadesinde PKKya katldm için pimanm. diyen .C, etkin pimanlk hükümlerinden yararlanmak istediini belirtti.

Ana Sayfaya Git