Dağılmazsanız hepinizi tararım

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalıştıkları öne sürülen, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 79'u tutuklu 320 eski askerin yargılanmasına devam edildi.

Haberler 21.10.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda Valilii abluka altna almaya çaltklar öne sürülen, aralarnda rütbelilerin de bulunduu 79u tutuklu 320 eski askerin yarglanmasna devam edildi.

Siirt 2. Ar Ceza Mahkemesince, adliyedeki salonlarn fiziki yetersizlii nedeniyle Siirt Üniversitesi Merkez Yerlekesindeki konferans salonunda görülen durumaya tutuklu sanklar, geni güvenlik önlemleri eliinde getirildi.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Tugeneral Ahmet imekin Konya Ereli T Tipi Kapal Cezaevinden, eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Yardmcs Albay Alican Erkiletliolu, eski l Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutan Yarbay smet çehrelinin Elaz T Tipi Kapal Cezaevinden, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld durumada baz tutuklu ve tutuksuz sanklar ile avukatlar da hazr bulundu.

Durumada tank olarak ifade veren eski Siirt Belediye Bakan Mervan Gül, darbe giriimi gecesi yaadklarn ve ahit olduu olaylar anlatt.

Gül, Valilik önüne gelen darbecilerin halk datmaya çaltn, askeri arac halkn üzerine sürdüklerini ve rütbeli askerin araçtan megafonla, Bu, bir darbedir. Dalmazsanz tarayacam. eklinde anonslar yaptn, aracn namlusunun da halka dorultulduunu anlatt.

Olay gecesi kentte terör örgütü PKKya yönelik operasyon yapldn anmsatan Gül, darbe teebbüsüne kar Valilik önüne gelen baz gençlerin askerlere, Yukar mahallelerde PKK var. Sizin gücünüz onlara yetmiyor da bize mi yetiyor? diye sorduunu belirtti.

Valilik önüne gelen halkn ellerinde Türk bayrandan baka hiçbir eyin olmadn kaydeden Gül, darbe giriimine katlmamalar yönünde askerleri uyardklarn söyledi.

Rütbeli eski bir askerin kendisini almaya çaltn dile getiren Gül, Beni kolumdan tuttular ve zrhl araçlara götürdüler. Orada bulunan vatandalar beni onlarn elinden ald. dedi.

Gül, askerlerin halk datmak için dipçik kullandn ve baz vatandalar darbettiklerini ifade etti.

Eski AK Parti l Bakan Ali lba da tank sfatyla verdii ifadede, olay gecesi halkn, canlarn feda etmek üzere Valilik önüne geldiini söyledi.

Aralarnda kar maskelilerin de bulunduu askerlere doru giderek kendileriyle iletiime geçmeye çaltklarn anlatan lba, Onlara her eyi anlattk. Yanl yapyorsunuz. diye haykrdk. ifadelerini kulland.

lba, dönemin Siirt Valisi Mustafa Tutulmazn aaya inerek halk sakinletirmeye çaltn ve oradan kesinlikle ayrlmamalar yönünde halka hitap ettiini belirtti.

Tanklarn dinlenmesinin ardndan savunma yapan sank avukatlar, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Durumaya, 23 Ekimde avukat savunmalaryla devam edilecek.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Tugeneral Ahmet imek, yardmcs Albay Alican Erkiletliolu, eski l Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutan Yarbay smet çehrelinin de aralarnda bulunduu askerler, Anayasay ihlal, yasama organna kar suç, hükümete kar suç ve silahl terör örgütü üyelii suçlarndan yarglanyor.

Ana Sayfaya Git