DAKAP kadın cinayetlerine tepki gösterdi

DAKAP üyesi kadınlar, artan kadın cinayetlerine ilişkin etkin soruşturma ve tarafsız yargılama talebini yineleyerek, tüm kadınları şiddete karşı el ele vermeye çağırdı.

Haberler 28.05.2019 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Amed Kadn Platformu (DAKAP) üyesi kadnlar, son günlerde Diyarbakrda yaanan kadn cinayetlerine ilikin Yeniehir ilçesi Ofis Semti AZC Plaza önünde bir araya geldi. Buradan Sanat Sokana Erkek vuruyor, devlet koruyor, Susma sustukça sra sana gelecek sloganlarn atarak yürüyen kadnlar, Kürtçe ve Türkçe yazl Taciz ve tecavüze arlatrlm müebbet istiyoruz, artk yeter, Kadn Cinayetleri Politiktir , Sevgin öldürmesin pankartlar tad.

Ardndan kadnlar adna açklama yapan DAKAP üyesi Ayla Akat Ata, kadnlar olarak yine yasta ve isyanda olduklarn söyledi. Ata, özellikle Diyarbakrda son 10 gün içinde ilenen 2 kadn cinayetine tepki göstererek, kadna yönelik iddettin etnik kimlii, corafyas ve statüsünün olmadn hatrlatt.

KADINLAR DDETN ÖZNES

Ata, kadn cinayetlerinin artmasnn balca nedenlerinin, devletin kadn cinayeti ve kadna yönelik iddete kar önlem almak yerine, kadna yönelik iddetle mücadelenin iktidar tarafndan tehdit olarak alglanmas ve iddetle mücadele eden kadnlarn hedef haline getirilmesine balad. Özel ve kamusal alanda iddetin öznesinin kadnlar olduunu dile getiren Ata, bu iddetin sürekli üretildiini ve evde yaanan iddetin boyutunun ise çok fazla olduunu belirtti. Ata, kadna yönelik iddettin durdurulmas için altna imza atlan stanbul Sözlemesine de uymadn söyledi.

ETKN SORUTURMA VE TARAFSIZ YARGILAMA

Kadn cinayetlerinde etkin soruturma ile birlikte, eit ve tarafsz bir yarglama yaplmas gerektiini vurgulayan Ata, Mahkeme salonunda hakime hanmn, kadn katiline ho geldiniz, geçmi olsun diyerek karlad bir tabloya üzülerek tanklk ettik. Ayn hakime hanm bize de geçmi olsun dedi. Bize de basal diledi. Ama ne bize basal dilensin nede katillere geçmi olsun densin. kisini de istemiyoruz. Özgür ve eit bir yaam istiyoruz dedi.

TÜM KADINLARIN ORTAK SORUNUDUR

Ata, kadna yönelik iddetin nerede yaandna bakmakszn karsnda olmaya ve seslerini yükseltmeye ant içtiklerini dile getirdi. Kadna yönelik iddetin Türkiyede ki tüm kadnlarn sorunu olduunu hatrlatarak, bundan dolay el ele vermeleri gerektiini ifade etti.

Açklamann ardndan kadnlar 5 dakika oturma eylemi gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git