Dalgıç polisler bomba aramıştı

DİYARBAKIR'da, HDP ile DBP'nin organize ettiği 21 Mart nevruz kutlaması onbinlerce kişinin katılımı ile sorunsuz geçerken, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polislerin kutlamadan önce kutlamanın yapıldığı Nevruz Parkı'nın altından geçen kanalizyasyonlarda yaptığı patlayıcı aramasına ait görüntüler ortaya çıktı.

Haberler 27.03.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesindeki Nevruz Parknda 21 Martta HDP ile DBPnin organizyasyonu ile gerçekleen nevruz kutlamalar sorunsuz geçerken, kutlama öncesi 7 bin güvenlik görevlisi ile polisin ald önlemlere ait görüntüler ortaya çkt. Nevruz alan çevresinde her hangi bir olumsuzluun yaanmamas için yaklak 5 kilometrelik bariyer ören polisin, 135 bin metrekarelik alann altndan geçen kanalizyasyon hatlarnda da saatler süren patlayc aramas yapt ortaya çkt.

DALGIç POLSLER KANALZASYONLARA ND

Kutlamalarn yapld 21 Mart nevruz sabah saat 06.00da kutlama alnn altndan geçen kanalizyasyon ebekesine inen Emniyet Genel Müdürlüü Koruma Daire Bakanl bünyesindeki dalgç polis ekiplerinin de kanalizyasyonda patlayc aramas yapt belirtildi. Deniz ve iç sularda kaybolan, atlan veya saklanan suç aletlerine ulamaya yönelik eitim alan dalgç polisler, Nevruz alannn kanalizasyonuna inerek saatlerce bomba aramas yapt. Metal detektör, bomba ve mayn köpeklerinin de kullanld arama faaliyetlerinde 2 gruba ayrlan dalgç polislerin aramalarnda çevredeki inaatlarda incelemelerde bulunduu örenildi.

Ana Sayfaya Git