Damadını öldürmeye azmettiren kayınpeder ve 7 sanığa hapis istemi

Diyarbakır’da bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde, damadının kardeşinin ölümüne sebebiyet verdiği ve damadını öldürmeye azmettirdiği gerekçesiyle kayınpeder ve 2 çocuğu hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 08.12.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesi Yayta Mahallesinde çitak ve Özbey aileleri arasnda 7 ay önce yaanan silahl kavgada, Hikmet çitak yaamn yitirmi, kardei Refik çitak ise yaralanmt. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca olaya ilikin yürütülen soruturma tamamland. Basavcln, hazrlad iddianame, 7. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

PKK adna para istedi

ddianamede, olaydan önce merkez Yeniehir ilçesi Yayta Mahallesinde ikamet eden çitak ve Özbey aileleri arasndan Refik çitakn sanklardan Veysi Özbeyin kz olan Havadan boanmak istemesi üzerine sorun çkt bildirildi. ddianamede, Damat çitakn iddiasna göre kaynpederinin yeeni olan Mehmet Reit Özbeyin terör örgütü PKK adna annesinin yanna gelip para istedii belirtilerek, ailesinin para vermedii gerekçesiyle de annesinin evine silahla ate ettii öne sürüldü. ddianamede damat çitakn, Kardeim Hikmet para verecekleri iddiasyla Mehmet Reit Özbeyi çararak yapt ihbar üzerine yakalatt. Daha önce Lice ilçesinde uyuturucu getirip kaynpederi olan Veysi Özbeyin evinde salad için kaynpederine bundan pay veriyordu. Tutukland için kaynpederim para kazanamad için husumet besledi iddialarna yer verildi.

Traktör ve otomobille önleri kesildi

ddianamede, sanklardan Sinan Özbeyin damat Refik çitak telefonla arayarak görümek istedii yere geldikten sonra tartmaya baladklar ve tarlada çalan damadn kardeinin de aabeyinin yanna geldii kaydedildi. ddianamede, tartma olayna tank olanlarn kaynpeder Özbeyi telefonla arayarak olay yerine gelmesini salad ve Özbeyin olay yerinde olan oullar Sinan ve Seyithana hitaben, Ben size demedim mi benden habersiz buraya gelmeyin madem gelmisiniz, vurun ikisini de öldürün demesi üzerine Hikmetin aabeyi Refiki otomobile bindirerek olay yerinden uzaklatrd, Refik ve Hikmetin olay yerinden kaçmas üzerine aralarnda kaynpederin de bulunduu üphelilerin sanklarn traktör ve otomobille önlerini kestii kaydedildi.

Ta, sopa gibi cisimlerle darp edildi

üpheli Veysi Özbeyin, Hikmet ve Refik çitak öldürmeleri konusunda dier üphelileri azmettirdiine dikkat çekilen iddianamede, üphelilerin tüfeklerinden çkan saçmalarla Hikmet çitakn öldürüldüü bildirildi. üphelilerden Seyithan Özbeyin Refik çitaka ate etmek istedii ancak Refikin Seyithann kolunu havaya kaldrmas nedeniyle havaya ate etmesini saladn kaydedildii iddianamede, daha sonra silah tutukluluk yapt ve öldürme olaynn teebbüs aamasnda kald ifade edildi. Tüm üpheliler ellerinde bulunan ta, sopa gibi cisimlerle Refiki darp etmeye baladna iaret edilen iddianamede, Yoldan geçen vatandalarn müdahalesi sonucunda Refik, olay yerinden uzaklatrlmtr. Bu nedenle Refikin kasten öldürmek eyleminin teebbüs aamasnda kald anlalmtr denildi.

ddianamede kaynpeder Veysi Özbey hakknda kasten öldürmeye azmettirme, ayn ismi tayan ve biri tutuklu olan olu Mehmet Özbey hakknda kasten öldürmek suçundan müebbet hapis ile Mehmet, Hamza, Hanifi, Seyithan, Mehmet, Sinan ve Yaar Özbey hakknda da kasten öldürmeye teebbüs suçundan 9 yldan 15 yla kadar hapis cezas istendi.

Ana Sayfaya Git