Danışman'dan vekile çıkış!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun belediye için yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

Haberler 28.01.2021 - 04:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPli Sezgin Tanrkulunun bir yaynda Diyarbakr kayyumunun yasal olsa da etik ve ahlaki olmayan maa-dardan getirilen çalanlar konusunda yaplan haberden dolay tebrik etmemiz gerekiyor ifadelerine tepki gösteren Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Danman Prof. Dr. Ylmaz Bingöl, Tanrkulu Diyarbakrlsnz, stanbul milletvekilisiniz, etik anlaynza göre ithal misiniz, ihraç msnz? dedi.

Sezgin Tanrkulunun Diyarbakrl olduu ve CHP stanbul Milletvekillii yaptna atfta bulunan Bingöl, kendi durumlarn görmezden gelip ayn durumda olan bakalarn karalamann etik olmadn söyledi. Bingöl, Yüzlerce yatrm ve hizmetle Diyarbakrn çehresinin deimesini hazmedemeyen terör örgütü, yandalar ve bu gelimelerden menfaatleri zedelenenler; Diyarbakrdaki güzel gelimelerde emei olanlar hedef tahtasna oturttular. Tanrkuluna soruyorum, Diyarbakrlsnz, stanbul milletvekilisiniz, etik anlaynza göre ithal misiniz, ihraç msnz? CHP idaresindeki belediyelerde, ayn kadrolarn says ve özlük haklar nelerdir? Son 5 ylda teröre kar verilen mücadele meyvelerini vermeye balad. Diyarbakra huzur geldi. Son bir ylda, ehrin çehresi deimeye balad. Terör tehdidiyle kapanm olan Lice Mermer Fabrikalar açld. Diyarbakr Surlarnda, tarihin en büyük restorasyonu balad. Diyarbakr, Mardin, anlurfadan oluan Mezopotamyann altn üçgeni turizm destinasyonu için turlar balad. Zerzevan kalesi ve Mitras tapna National Geographic dahil olmak üzere turizm otoritelerinin ilgi oda oldu. 2020 ylnda Diyarbakr, tarihinin en büyük yatrmlarn ald. Bu kapsamda 241 yatrm tevik belgesi düzenlendi. dünyas Diyarbakra 1.81 milyar lira sabit yatrm yapt. Bu yatrmlar için 16 bin istihdam taahhüdünde bulunuldu. Diyarbakr çar merkezleri ve e-ticaret için en önemli merkezlerden birine dönütü. 2020 ylnda kapanan her irkete kar, ehirde 9 yeni irket açld. Silvan Baraj Dolgu inaat Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann katld törenle tamamland. Ayn törenle Ergani Baraj, Balar Baraj ve Ergani çme Suyu Artma Tesisi hizmete alnd. 21 Ocak günü 21de bulualm hashtagi ile Diyarbakr, Türkiyenin gündemini belirledi. Diyarbakra yaplan en büyük davet gerçekleti diye konutu.

DYARBAKIRIN çEHRESNN DEMESN HAZMEDEMYORLAR

Bingöl, Diyarbakrn çehresinin deimesini istemeyenlerin bu güzellikleri hazmedemediini dile getirdi. Bingöl, Yüzlerce yatrm ve hizmetle Diyarbakrn çehresinin deimesini hazmedemeyen terör örgütü, yandalar ve bu gelimelerden menfaatleri zedelenenler; sahibi belli olmayan hesaplar, örgüt gazeteleri, haksz menfaat odaklarnn yayn organlar üzerinden aslsz haberlerle Diyarbakrdaki bu gelimelerde emei olanlar hedef tahtasna oturttular. Son yaptklar aslsz haberlerle, belediyede göreve balayan üst düzey yöneticileri, memleketleri üzerinden yarglayan, yanl rakamlarla kamuoyunu yanltan odaklar, CHP stanbul Milletvekili, Diyarbakrl Sezgin Tanrkulunu da aralarna kattlar. Sezgin Tanrkulu, sosyal medyada kendisiyle yaplan röportajdan sonra haberi yapan gazeteyi; Diyarbakr kayyumunun yasal olsa da etik ve ahlaki olmayan maa-dardan getirilen çalanlar konusunda yapt haberden dolay tebrik etmemiz gerekiyor diyerek, kara propagandann gönüllü destekçisi oldu. Bingöllüyüm ve Diyarbakrdaki görevim nedeniyle Sezgin Tanrkulu tarafndan ithal olarak tanmlandm. Tanrkulu Diyarbakrlsnz, stanbul milletvekilisiniz, etik anlaynza göre ithal misiniz, ihraç msnz? CHP idaresindeki belediyelerde, ayn kadrolarn says ve özlük haklar nelerdir? Açklar msnz, kyaslar msnz? Hadi buyurun açklamalarn yapt.

Ana Sayfaya Git