Darbe girişimi davasında 4 sanık yeniden hakim karşısında

Şırnak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimi faaliyetleriyle ilgili Adana'da görülen davada hapis cezasına çarptırılan 4 sanık, istinaf mahkemesinin "hükmün yeniden incelenmesi kararı" üzerine yeniden hakim karşısına çıktı.

Haberler 11.09.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana 12. Ar Ceza Mahkemesince görülen durumaya tutuklu sanklar eski çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Ali Osman Gürcann emir astsubay Onur Koç, eski binba Hasan Bilgin, eski yüzba Kadir Acar ve eski üstemen Musa Köse, bulunduklar cezaevlerinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld. Durumada, müteki TBMM avukat ile sanklarn avukatlar da hazr bulundu.

Hakkndaki iddialar hatrlatlarak savunmas alnan sank Kadir Acar, FETÖ/PDY üyesi olmadn ve darbe giriimine katlmadn iddia etti.

15 Temmuz akam tugayda nöbetçi subay olduunu belirten sank Acar, Olay günü araç konvoy planlamasn ben yapmadm. Buna ilikin tank beyanlarn kabul etmiyorum. 15 Temmuz gecesi Tugay Komutan Tugeneral Ali Osman Gürcana vukuat vermeye gittiimde koridorda Ali Osman Gürcann emir astsubay Onur Koç tarafndan durduruldum. Suçlamalar kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim. ifadesini kulland.

Sank Onur Koç ise koridorda Yüzba Kadir Acar durdurmasnn özel bir sebebi olmadn savundu.

Darbe giriimiyle bir ilgisinin olmadnn öne süren sank Koç, Nöbetçi subay, tugay komutannn odasna vukuat vermek için geldiinde müsait olup olmadn sorar. Komutan müsait deilse bekletiriz. Tugay Komutan Ali Osman Gürcann emir astsubay olarak ondan bamsz hareket etmem mümkün deildir. O gece 3. ve 4. taburla rnaktan Cizreye doru yola çkmamn sebebi bundan ibarettir. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim. dedi.

Dier sanklar da suçlamalar kabul etmeyerek tahliyelerine ve beraatlerine karar verilmesini istedi.

Müteki TBMM avukat ise sanklardan ikayetçi olduklarn belirterek cezalandrlmalarn talep etti.

Deerlendirmesi alnan cumhuriyet savcs ise dosya kapsamndaki mevcut delil durumu dikkate alnarak sanklarn tutukluluk hallerinin devamna karar verilmesi ve eksik hususlarn giderilmesi yönünde mütalaasn bildirdi.

Mahkeme heyeti de durumay erteledi.

- 23 sank hapis cezasna çarptrlmt

FETÖnün rnaktaki darbe giriimi faaliyetlerine ilikin Adanada görülen davada, 19u arlatrlm müebbet olmak üzere 23 sank hapis cezasna çarptrlmt.

Davann sanklarndan Eski çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Ali Osman Gürcann emir astsubay tutuklu sank Onur Koç, eski binba Hasan Bilgin ve eski yüzba Kadir Acarn Cebir ve iddet kullanarak anayasann öngördüü düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs suçundan arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrlmasna hükmedilmiti.

Mahkeme heyeti silahl terör örgütüne üye olma suçundan ise tutuklu sank eski üstemen Musa Köseye 9 yl hapis cezas vermiti.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemece Cebir ve iddet kullanarak anayasann öngördüü düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs ve silahl terör örgütüne üye olma suçlarndan kurulan mahkumiyet kararn, 4 sank yönünden silahl terör örgütüne üye olma suçundan derdest soruturmalar bulunduu gerekçesiyle yeniden incelenmek üzere yerel mahkemeye göndermiti.

Ana Sayfaya Git