Darbe üzerine darbe

Bülbül ve Raco'nun ardından Şeyh Hadid kurtarılan üçüncü belde oldu. Bafliun köyü ve dağı ile Halilo, Soğulcak ve Aranda köylerini teröristlerden temizlediğini duyurdu. Bafliun Dağı'nda teröristlerin çok sayıda tünelinin, mevzisinin olduğu biliniyordu.

Haberler 05.03.2018 - 10:43 Son Güncelleme : 05.03.2018 - 10:44

Afrinin eyh Hadid Beldesi ve Mustakan köyü de terör unsurlarndan arndrld. Bülbül ve Raconun ardndan eyh Hadid, Afrinde kurtarlan üçüncü belde oldu. 45 gündür sürdürülen Zeytin Dal Harektnda etkisiz hale getirilen terörist says 2 bin 612ye yükseldi.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan geçen 20 Ocak günü Türkiyenin snr hatt ile bölgedeki güvenlik ve istikrarn salanmas, bölge halknn teröristlerin bask ve zulmünden kurtarlmas amacyla Suriyenin kuzeybatsndaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPGli ve DEAl teröristlere yönelik balatlan Zeytin Dal Harektnda 44üncü güne girildi.

Genelkurmay Bakanl, teröristlere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlaryla imha edilmesiyle sürdürülen harektn bandan bu yana, 178i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 612 teröristin etkisiz hale getirildiini açklad.

EYH HADD BELDES DE KURTARILDI

Zeytin Dal Harekat kapsamnda TSK ve ÖSO, Afrinin batsndaki eyh Hadid beldesine bal Soulcak ve Aranda köylerini, eran beldesinin Bafliun köyü ve da ile Racu beldesine bal Halilo köyünü YPG/PKK-DEAtan kurtard.

Böylece Afrin belde merkezine dou hattndan giden yol ile eran belde merkezinin dou ve güney kanad ile örgütün Afrin merkezini dou ekseninde ilk savunma hatlarnn olduu Kafr Cenne ve Ktme köyleri ate menzili içine giriyor.

Azezden ve kuzeydeki eran belde merkezinden Afrin ilçe merkezine uzanan yollar ile örgütün ilçe merkezini ilk savunma hatlarnn bulunduu Kafr Cenne ve Ktme köyleri TSKnn ate menzili içine girdi.

CNDERES-AFRN BÖLGES

Son ilerlemelerle Cinderes-Afrin ilçe merkezi arasndaki karayolu balants da kesilmi oldu. TSK ve ÖSO birlikleri, saat 13:00 sularnda eyh Hadid belde merkezini teröristlerden temizlemiti.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatn bandan bu yana YPG/PKK-DEAn igalindeki Afrinde 3ü belde merkezi, 102si köy, 6s köy alt yerleim ve 22i stratejik da veya tepe, biri YPG/PKKya ait üs olmak üzere 134 noktay ele geçirdi.

CNDERES BÖLGESNDEK TERÖRSTLER ATE ALTINA ALINDI

Öleden sonra snrda konulu birlikler, insansz hava araçlar ve istihbarat birimleri tarafndan belirlenen Cinderes bölgesindeki teröristlere ait barnak, mevzi ve toplanma alanlarn Frtna obüsleri ile vurmaya balad. Ayn bölgelere sava uçaklar tarafndan da hava bombardman düzenlendi.

Ana Sayfaya Git