Darbe zirvesi yapmışlar!

Diyarbakır'da FETÖ'nün darbe girişimi gecesi jandarma imamlarından emir ve talimat aldığı iddiasıyla tutuklanan asker hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 04.11.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ/PDY) mahrem yaps içerisinde yer alan jandarma imamlarnn, darbe giriiminin yaand 15 Temmuz 2016 gecesi örgüt evinde toplant yapt belirlendi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDYnin Jandarma Tekilatndaki mahrem yaplanmasna yönelik balatlan soruturma devam ediyor.

Soruturma kapsamnda tutuklanan Diyarbakr Jandarma Cezaevi Tabur Komutanlnda görevli asker Abdulkadir Arifolu hakknda, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle hazrlanan iddianame 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, FETÖ/PDY üyelerinin, merkez Kayapnar ilçesi Medya Mahallesindeki bir örgüt evinde darbe giriiminin yaand 15 Temmuz 2016 gecesi toplandklar belirtildi.

Aralarnda orta ve üst düzey yöneticilerin de bulunduu baz jandarma personelinin de toplantda yer ald kaydedilen iddianamede, toplantya katlan jandarma görevlileri ile örgüt içerisinde yönetici pozisyonundaki zanllarn cep telefonlaryla jandarmay arayarak darbe giriimiyle alakal birtakm emir ve talimatlar verdiinin tespit edildii bildirildi.

ddianamede, jandarma birim imam ve müdür yardmcs konumunda olduu belirlenen H.H.Önün u ifadelerine yer verildi:

Diyarbakr Jandarma imam Saffet kod isimli kiinin çars üzerine 15 Temmuz darbe giriimi akam Kayapnar ilçesi Diclekent semtinde bulunan bir evde toplandk. Saffetin buraya toplad tüm birim imamlarna kendi örencileri olan askerleri arayarak skyönetim emirlerini yerine getirmeleri talimatn vermelerini istedi. Bunun üzerine tüm öretmenler örencilerini aradlar.

- Darbe için talimat vermiler

Toplantnn yapld evden jandarma imamlarnn FETÖ/PDY ile balants olan örgüt üyelerini arayarak skyönetimin baladn, bunun FETÖ/PDY tarafndan yapld ve gerekenleri yapmalar yönünde talimatlar verdikleri anlatlan iddianamede, u bilgiler paylald:

Soruturma kapsamnda üpheli V.Tnin kulland telefonla darbe giriimin yaand gece ve sonrasnda tutuklu sank Arifolu ile yaklak bir saat arayla 74 ve 98 saniyelik görüme yapld tespit edilmitir. Sann FETÖ/PDY içerisinde yer ald ve askeri personel olduu, 15 Temmuz darbe gecesi jandarma imamlar tarafndan aranarak talimat ald anlalmtr. Bu nedenle üphelinin üzerine atl silahl terör örgütüne üye olmak suçunu iledii tüm dosya kapsamndan anlald deerlendirilmektedir.

- stenilen ceza

ddianamede, Diyarbakr Jandarma Cezaevi Tabur Komutanlnda görevli asker Abdulkadir Arifolu, hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas verilmesi ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi isteniyor.

Ana Sayfaya Git