Darbeci Kara Pilot Yarbay’dan ‘Ülkeyi yerle bir edecektik’ ifadesi!

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyen Kara Pilot Yarbay Murat Bolat’ın ifadesi şok etti.

Haberler 28.07.2016 - 14:34 Son Güncelleme : 28.07.2016 - 14:34

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyen Kara Pilot Yarbay Murat Bolatın ifadesi şok etti.

Habertürk Ankarada yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe soruşturmasına ilişkin kritik nitelikte bir ifadeye ulaştı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyen Kara Pilot Yarbay Murat Bolatın ifadesinden satır başları şöyle:

1-16 Temmuzda izinliydim. Alay Komutan Yardımcısı H.G. ısrarla iznimi kesip dönmemi istedi. 13 Temmuzda mesaiye gittim. Konu nedir? Darbe filan mı yapıyorsunuz? dedim, Aynen öyle dediler. Benden 3 şey istediler. Birincisi; MİT Başkanlığına bir hava indirme harektının yapılacağını, bunu benim yapmamı istediler. İkincisi; darbe günü helikopterleri dışarıda bırakmamı söylediler. Üçüncüsü; 2 Sikorksy helikoptere hızlı indirme teşkilatı kurmamı istediler.

Darbeden bir gün önce OSTİM semtinde bir daireye hep birlikte çıktık. Cumhurbaşkanının İstanbulda alınması planlanmış ama Cumhurbaşkanı Marmarise gidince bu plan bozulmuş. Plana göre İstanbulda Cumhurbaşkanını SAT/SAS komandoları alacakmış ve bu ekip de belliymiş. Cumhurbaşkanı Marmarise gidince plan değişmiş ama bu ekip değişmemiş. 80-90 kişilik bir güçle Cumhurbaşkanını kaldığı otelden rehin alarak Milas üzerinden çiğliye getireceklerini söylediler. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Lojmanlarındaki villasından alınacaktı. Bu darbenin başında kim veya kimler var? dediğimde Genelkurmay Başkanı bu işin başındadır dedi. Bana Cumhurbaşkanını alamayacakları takdirde Hava Kuvvetlerinin ülkeyi yerle bir edeceklerini söylediler.

(AKŞAM)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır