Dargeçit JİTEM davasında tutuklama talebi reddedildi

"Dargeçit JİTEM" davasında sanıkların tutuklanmasına ilişkin mağdur avukatlarının yaptığı talep mahkeme heyeti tarafından bir kez daha reddedildi.

Haberler 01.10.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuoyunun Dargeçit JTEM Davas olarak bildii ve 30 Ekim 2014 tarihinde balayan davann 16nc durumas Adyaman 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Mardinin Dargeçit ilçesinde 29 Ekim 1995 ve 8 Mart 1996 tarihleri arasnda gözaltna alndktan sonra 3ü çocuk 8 kii ile onlarn ailelerine bilgi verdii iddia edilen Uzman çavu Bilal Batrn kaybedilmesine ilikin aralarnda karakol komutanlarnn da bulunduu 18 kii hakknda, Taammüden öldürme suçundan açlan davann durumasna müteki avukatlar ve aileler katld.

Madur yaknlarnn katld durumada, dosya kapsamnda dönemin Dargeçit Komando Komutan Hurit mren, dönemin Merkez Karakol Komutan Mahmut Ylmaz, Dönemin Uzman çavuu Haydar Topcan ve Faruk çatak yarglananlar arasnda.

TUTUKLAMA TALEB REDDEDLD

Sanklardan sadece o dönemde orada olan askerlerden birisi SEGBS (Ses ve Görüntü Biliim Sistemi) ile durumaya katld. fadesinde dönemi hatrlayamadn, bir ey bilmediini, yetkisiz olduunu söyledi. Durumaya katlan madur aileleri ise, davann bir an önce sonuçlanmasn, yaknlarnn katillerinin cezalandrlmasn istedi. Ailelerin avukatlar ise, her celsede olduu gibi sanklarn tutuklanmasn talep ederken, sank avukatlar eksiklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, geçtiimiz günlerde Ankarada sonuçlanan Kzltepe JTEM davasnn sonucunun istenmesine, önceki durumalarda tank olarak dinlenme karar verilen dönemin savcs Ahmet Kul ve dönemin askerlerinden Ahmet çiçekin zorla getirilmesine, sanklarn tutukluluuna dair talebin önceki celselerde verilen karar gerei reddine karar vererek, durumay 23 Aralka erteledi.

Ana Sayfaya Git