Darp ta yok şikayet te!

Diyarbakır Cezaevi'nde bir hükümlünün "eli cebinde olduğu için" infaz koruma memurları tarafından darp edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı "Hükümlü Ş.D'nin şikayetçi sıfatıyla alınan beyanında, olayın farklı algılandığını, böyle bir darp olayının olmadığını, kimseden de şikayetinin bulunmadığını ifade etmiştir. Soruşturma safahatında toplanan deliller de benzer kanaati oluşturacak niteliktedir" denildi.

Haberler 28.11.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cezaevinde bir hükümlünün eli cebinde olduu için infaz koruma memurlar tarafndan darp edildii iddialarnn gerçei yanstmad bildirildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclndan yaplan yazl açklamada, baz basn yayn organlarnda Diyarbakr T2 Kapal Ceza nfaz Kurumunda kalan .D. isimli mahkumun ellerini cebinden çkarmad için infaz koruma memurlar tarafndan darp edildiine yönelik Diyarbakr Cezaevinde niye elin cebinde daya balkl haberler yapld belirtildi.

Söz konusu haberlerin gerçei yanstmad vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi.

Haberlerde ad geçen .D, ceza infaz kurumumuzda haksz yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle hrszlk, yaralama ve basit yaralama suçlarndan hükümlüdür. Salk muayenesi için cezaevi revirine sevk edildii srada ve salk muayenesinden sonra kouuna götürülürken, Ceza nfaz Kurumlar Disiplin Yönetmeliine aykr hal ve hareketlerde bulunmas nedeniyle görevli personeller tarafndan uyarlm ve akabinde kouuna konulmutur. Hükümlünün, ailesi ile yapt telefon görümesinde bu olayla ilgili aktarmlarnn yanl ve eksik anlalmas nedeniyle ablas tarafndan olay baz basn yayn organlarna gerçei yanstmayacak ekilde dayak olarak aktarlmtr. Ad geçenin ablasnn ayn konuda Cumhuriyet Basavclmza da ihbarda bulunmas üzerine balatlan soruturmada, hükümlünün alnan salk raporunda herhangi bir darp veya cebir izine rastlanlmamtr.

- Darp yok, ikayet yok

Söz konusu haberlerle ilgili hükümlü .Dnin de ifadesine bavurulduu aktarlan açklamada, Hükümlü .Dnin ikayetçi sfatyla alnan beyannda, olayn farkl alglandn, böyle bir darp olaynn olmadn, kimseden de ikayetinin bulunmadn ifade etmitir. Soruturma safahatnda toplanan deliller de benzer kanaati oluturacak niteliktedir. Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Basavclmzca balatlan Adli ve dari soruturma devam etmektedir. ifadesi kullanld.

Ana Sayfaya Git