Davutoğlu; Gelecek öncüleriyiz!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Biz içinden çıktığımız partilerin devamı değiliz, yeni bir geleceğe yürüyen, gelecek öncüleriyiz"

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partinin stanbul il örgütünün binas bugün açld. Gelecek Parti Genel Bakan Ahmet Davutolundan önce açl konumasn yapan stanbul l Bakan sa Mesih ahin, Bugün tarihi bir gün. Bu mekan Türkiye siyasetin merkez olacak. Bu kap ahlaki siyasetin adresi olacak. Güzel olan ne varsa buraya girecek. Buraya asla kin, nefret ayrmclk girmeyecek dedi. Davutolu ise, Bu hafta özel bir hafta. Bu hafta cemre havaya düüyor diye balad konumasnda unlar söyledi:

SYAS PARTLER BOLUKTA DOMAZLAR:

Sonra suya, sonra topraa düecek. te cemre nasl topraa dütüünde baharn habercisi ise Gelecek Parti de ülkemi bahar getirir. Gelecek Partisi bu millete ümit verecek. Siyasi partiler bolukta domazlar. Ülke zor artlara girdiinde, milletin ufku karardnda bir grup insan milletin önüne çkar ve milletiyle birlikte yürür. Karanl datmak için. Kara k souunu baharla datmak için yola çkar. 1945te tek parti döneminin hemen arkasnda bunalm olan milletin önüne Adnan Menderes ve arkadalar çkt. 12 Eylülün o bunaltc souunda, o bunaltc atmosferinde çkarken de Özal ayn iddialarla yola çkm, bu ülkenin ufkunu açmt. 28 ubatn o dondurucu souundan direnen rahmetli Erbakan ve AK Parti kadrolar da bu yola bu umutla çkmt.

LKELER GÖZARDI EDLDNDE:

te bu ümit yolcuunda yollar tkandnda, istikamet aldnda, deerler çinendiinde, ilkeler gözard edildiinde samimiyetle düzeltmeye çalld. Hepiniz ahitsiniz. Makamlar brakmak gerektiinde braktk. Dostça konumak gerektiinde konutuk. Kapal kaplar arkasnda en doru sözleri en yetkili kiilere söylemek gerektiinde söyledik. Hiçbir zaman kalbimizde bir ey saklamadk. kili dil kullanmadk. Bir yerde bir türlü baka yerde baka türlü konumadk. Yüreinizden konutuk duyacak olanlara. Gerekli dostluklar devam etsin, ülke bunalma gitmesin diye makamlar terk ettik.

KAPALI KAPILAR ARDINDA SÖYLEDK:

Baktk ki kulaklar tkal, bizi dinleyecek yürek yok, gördük ki sözümüz bolukta kalyor, 22 Nisan 2019da bir gurup arkadamzla manifesto açkladk. Bir tek kii çkp, Bu manifesto da yanl eyler var diyemedi. Bu manifesto gerçekleri yanstmyor, bu insanlar art niyetli, bunlar bize daha önce niye söylemedimiz diyemedi.

çünkü söylemitik. çünkü konumutuk. çünkü uyarmtk. Kulaklar yine tkand. Bunun karlnda trenden inenler, binenler gibi hakaretler duyduk. hanet dili bize hiçbir zaman yakmayacak bir takm hitaplar duyduk. Bkmadk. Yorulmadk. Küsmedik. Krlmadk. Darlmadk. Mademki Ankarada kulaklar tkal dedik Anadoluya yürüdük. Diyarbakra, Elaza Konyaya gittik. Buna ramen cevap verilmedi. 12 Eylülde bizi o hafta ihraç ile parti disiplin kuruluna verdi. Yine kzmadm. Bize kar nice hakaretler söylemesine ramen azmzdan kem söz çkmad. Bundan sonra da çkmayacak. Biz onlarn üslubu ile cevap vermeyeceiz.

AK PARTNN DEVAMI DELZ:

Bize diyorlar ki, çinden çktnz Partinin devamsnz Hayr. Nasl Demokrat Parti içinde çkt CHPnin devam deilse, bizde içinden çktmz partilerin devam deiliz. Anlatmz eyler, hedeflerimiz ve ilkelerimizdir. Bizimle birlikte olan adamlarna mali bask uyguland. ten çkarld. Eleri ve çocuklarna mobbing uyguland. Akademisyenler kurduklar kurumlardan tasfiye edildi. Dediler ki, evet onlar parti kurdu ama tekilatlanamaz, çünkü Türkiyede korku iklimi var dediler. Bir ülkede parti kurmak cesaret ii ise, orada demokrasi olmaz. Bu ülke kaderini mahkum etmek isteyen ister FETÖ olsun, ister Pelikan olsun, onlarn karsnda çelik bir iradeyle duracaz. Ama FETÖ darbesine girienlerin kardeleri devlet tarafndan ittifak görüp sradan vatandalarn uzaktan akrabalar nedeniyle KHKlerle görevden uzaklatrlyorsa buradan adaletten bahsedilemez. FETÖnün sözcülüünü yapanlar, köe yazarl yaparak imdi FETÖ ile mücadele etme öncülüünü yaparlarsa bunlar da adalet çkmaz.

Ana Sayfaya Git