Davutoğlu'ndan HDP önündeki annelere telefon

Yeni parti kurması beklenen Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır HDP önünde eylem yapan anneleri telefonla arayarak, haklı bir taleplerine tam destek verdiğini belirterek, meselenin siyaset üstü bir mesele olduğunu söyledi.

Haberler 07.09.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde yeni parti kuraca konuulan ve AK Parti tarafndan ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna sevk edilen Eski Babakan Ahmet Davutolu ve ei Sare Davutolu, çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn iddia ederek, çocuklarmz geri verin nöbeti balatan HDP Diyarbakr l Binas önünde eylem yapan anneleri telefonla arayarak görütü.

DAVUTOLU ALELERLE GÖRÜTÜ

Davutolu çiftinin, eylem balatan ailelerle görümesi bir dönem AK Parti Diyarbakr l Bakanl görevini yürüten, Av. Aydn Altaç araclyla gerçekletirdi.

Altaç dün sabah erken saatlerinde yannda bir grup taraftaryla birlikte, HDP il binasna gitti. Burada çocuklarmz geri verin bal altnda eylemlerini sürdüren ailelerle görütü. Altaç burada, ailelerin yürüttüü eyleme destek verdiini ifade ederek, Eski Babakan Ahmet Davutolu ile eini telefonla arad. Görümenin salanmasndan sonra Altaç, nöbet tutan eylemlerle görütü.

MESELE SYASET ÜSTÜ MESELEDR

Görümeyi açklayan Altaç unlar söyledi, Biz sabah saat 11.00e doru arkadalarmzla birlikte HDP l Bakanl önündeydik. Orada çocuklar PKK terör örgütü tarafndan kaçrlan 11 aile eylem yapyor. Sayn Babakanmz Ahmet Davutolunun selamlarn ilettik kendilerine. Hepsinin de kar selamlarn aldk. Sonra sayn Ahmet Davutolu aile üyeleriyle tek tek telefonda görütü. Ei Sera Davutoluda anneler görütü. Babakanmz Davutolunun konuya ilgisinden çok memnun kaldklarn belirttiler. Bu süreçte kendilerine verilen destein çok önemli olduunu ve çocuklarna kavumak istediklerini söylediler. Sayn Davutolu, bu meselenin siyaset üstü olduun ve herkesten destek istediklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git