Davutoğlu, Barzani'den ne istedi?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’den PKK’ya karşı “daha etkin” mücadele edilmesini istedi.

Haberler 20.04.2012 - 21:29 Son Güncelleme : 20.04.2012 - 21:29

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbuldaki temaslarının ardından Ankaraya gelen Kuzey Iraktaki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi. Davutoğlunun, Barzaniden PKKya karşı daha etkin mücadele edilmesini istediği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Dolmabahçedeki Başbakanlık Çalışma Ofisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Kuzey Iraktaki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Dışişleri Konutunda gerçekleştirilen çalışma kahvaltısında bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmede Davutoğlunun, Barzaniden PKKya karşı daha etkin mücadele edilmesini istediği bildirildi.

Mesut Barzani, Ankaraya gelmeden önce Pazar günü İstanbulda Bağdattan kaçtıktan sonra bir süre Kuzey Irakta yaşayan Irak Cumhurbaşkanı Tarık El Haşimi ile bir görüşme yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlunun da katıldığı Ankaradaki görüşmede de, Irakta yaşanan siyasi kriz ele alınırken, Davutoğlunun, Barzaniye tüm Iraklıların eşit haklara sahip olduğu mesajı verdiği belirtildi.

Barzani ise, Davutoğluna ABD temasları hakkında bilgi verirken, Suriyedeki gelişmeler ve bölgeye olası etkileri de görüşüldü.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun katıldığı ve 1 saat 40 dakika süren Erdoğan ve Barzani görüşmesinde ise Iraktaki gelişmeler, bölgedeki son gelişmeler, terörle mücadele ve PKK ve Barzaninin geçen hafta Avrupa ülkeleri ve ABDye yaptığı ziyaretler ele alınmıştı.

iyibilgi

Ana Sayfaya Git