Davutoğlu: “bu şartlarda erken seçim bir zarurettir”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi’nin sadece bir doğa cinayeti değil aynı zamanda bir hukuk cinayeti olduğunu söyledi. Davutoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda erken seçimin bir zaruret olduğunu da ifade etti.

Haberler 05.06.2021 - 01:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l kongresi nedeniyle Yalovaya gelen Davutolu, sabah kahvaltsnda gazetecilerle bir araya geldi. Ülke gündemine ilikin açklamalarda bulunan Davutolu, son dönemde Marmara Denizinde yaanan deniz salyas (müsilaj) sorununa ilikin, Aslnda tam da Kanal stanbul projesinin gündeme geldii günlerde ve Cumhurbakannn inadna Kanal stanbulu yapacaz dedii günlerde bu felaketi Marmarada yayor olmamz doann bir isyan, Allahn bir uyars olarak almamz lazm yorumunu yapt.

SON DÖNEMDE EN SEVD KELME: NADINA

Bu kadar iç ve d dalgalarla, alt üst akntlarla zaten her an bir çevre kirliliinin müsait olduu, sanayilemenin çok youn olduu bir iç denizde bir de Kanal stanbulu ina etmek cinayettir diyen Davutolu, unlar söyledi:

Son dönemde sayn cumhurbakannn en sevdii kelime, inadna kelimesi. Milletin sesini dinlemeden, halkn uyarlarn dinlemeden, doann ve çevrenin isyann dinlemeden inadna doayla ve insanla savaan bir zihniyetle kar karyayz. Haziran ay içinde temel atacaz, kazmay vuracaz demek sadece bir doa cinayeti deil bir hukuk cinayetidir. Hangi yapm ihalesi yapld da bugün temel atma aamasna gelindi. Daha önce yaplan deplase ihalesini yeniden ihale açmadan, mahiyetini deitirmeden bir köprü ihalesine çevirmiler. Bu hukuken bir suçtur. Bütün bürokratlar, buna imza atan herkesi imdiden uyaryorum. Yapacak firmay da uyaryorum. nadna Kanal stanbul balatyoruz diyerek, Türkiyenin mafya, siyaset, medya üçgenindeki gündemi deitirmek için Cumhurbakannn yapt hamle, ileride bunun muhatab olacak bürokratlar, irketi zora sokacak bir hamledir. Yeniden yapm ihalesi yaplmas lazm.

CUMHURBAKANI FAZ-KUR-ENFLASYON DENKLEMN ANLAYABLM DEL

Gelecek Partisi Lideri Davutolu, ekonomiyle ilgili yapt deerlendirmede ise yüksek faizin nedeninin görevdeki iktidar olduunu söyledi. Davutolu, Cumhurbakan hala faiz-kur-enflasyon denklemini, basit bir ekonomik denklemi anlayabilmi deil. Üniversite birinci snf örencisi bunu bilir. Ama Cumhurbakan faizleri düürünce enflasyonu düüreceini zannediyor. Ama faizleri düürdüünde kurun frlayacan, bunun enflasyonu çok yukar çkartacan düünmüyor. Burada aklc bir politikayla enflasyonu aa indirip faizi onla birlikte düürüp kuru kontrol altnda tutmak gerekir diye konutu.

DÜNYANIN EN PAHALI TELEVZYON PROGRAMI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann TRTde katld televizyon programnn dünyann en pahal televizyonu program olduunu ifade eden Davutolu, öyle devam etti:

Neye mal oldu o iki saatlik program? Cumhurbakan için belki bir rehabilitasyon oldu ama gündemdeki hiçbir soruya cevap vermedi. Sedat Pekerin iddialar sanki dünyada yok. Bütün dünya bunu konuuyor ama Cumhurbakan bunu görmüyor. Venezuelada da bu konuuluyor. Cumhurbakannn gündeminde bu yok. Eer bir siyasi lider gündemden kaçyorsa artk onun yönetme kabiliyeti kalmam demektir. Söyledii sözler dolaysyla iki saatlik program sonrasnda Türk liras 20 kuru deer kaybetti, dolar karsnda. 450 milyar dolar d borcu olan Türkiye için d borcunun 90 milyar dolar artmas demek bu. Bu kadar pahal bir televizyon program olmamtr. Dünyann en pahal televizyon programn yapt.

SOYLUNUN ARKASINDA DURACAKSA LK GÜN DURMALIYDI

Suç örgütü lideri Sedat Pekerin iddialarna ilikin de yorumlarda bulunan Ahmet Davutolu, Kabine bakanlar arasnda sert bir mücadele yürüyor, herkes bir dierini neredeyse üstü örtülü tehdit ediyor diyerek sözlerini öyle sürdürdü:

Sedat Peker oturduu yerden Türkiyenin bekledii bir program var. Ve Cumhurbakan bunlarla ilgili 25 gün sustu, sonunda çileri Bakanna sahip çkt ama niye sahip çktn söylemedi. çileri Bakan ise kendisinden önceki bakanlar Efkan Alay, Selami Altnoku, Muammer Güleri ve kendisinin eski kadim arkada Mehmet Aar açk bir ekilde itham etti. Dierleri senin bakann deil miydi? Onlar sana hizmet etmediler mi? Süleyman Soylunun arkasnda neden duruyor? Duracaksa ilk gün durmalyd. Sedat Peker, Süleyman Soyluyu itham ettii ilk gün arkasnda durmalyd. Dikkat edin, savunurken de söylenenler yalandr, yanltr demiyor. Bütün bunlarn soruturulmas lazm. TBMM aratrma ve soruturma komisyonu derhal kurulmal. Aynen Susurlukta olduu gibi. Derhal bir hukuki soruturma balatlmas lazm. Hukuki soruturmann selameti için içileri bakan ve ilgili kiilerin görevlerinden geçici bir ekilde ayrlmalar lazm. Aklanrsa getirirler. Onurla geri gelirler. Devleti bu çetelerden temizleyecek kapsaml bir temiz eller operasyonu yaplmal.

SAYIN BAHçELNN SÖZLERNE BAKMAYIN

Davutolu, erken seçim iddialaryla ilgili gelen soruya da öyle yant verdi:

Bu artlarda erken seçim bir zarurettir. Biz yeni bir parti olarak seçimin zamannda yaplmasn ve daha iyi hazrlanmay isteyebiliriz. Ama Türkiyenin menfaatleri açsndan seçim arttr. Türkiye iki kutba ayrlm, bir souk sava ortamna sokulmamaldr. Kutuplamay engellemek üzere biz yola çktk. artlanm bir ekilde u veya bu ittifak diye düünmemek lazm. Muhalefette bir ittifak demek iktidardaki ittifakn kalc olduunu iddia etmek demek. Sayn Bahçelinin sözlerine bakmayn siz. 2001 ylnda, 2002 ylnda erken seçim yok dedi defalarca. Yazn ortasnda erken seçim art dedi. Kasmda Türkiye seçime gitti. imdi bu yazn ortasnda Artk bu yükü tayamyoruz. Erken seçime gidilmesi lazm derse Cumhurbakan ne yapabilecek? sterse gitmeyebilir ama mecliste çounluu kaybedip topal ördek konumuna düebilir, siyasi tabirle. Cumhur ttifakn mutlak kabul edip, onu mutlak kabul ettikten sonra dier ittifaklar oluturmak doru deil.

LK SEçM HEYECANI AFYONKARAHSARDA

Parti olarak ilk seçime Afyonda gireceklerini ifade eden Davutolu, partisinin oy oranlaryla ilgili yaplan anketlere ilikin bir soruya ise Anketler seçim ortamlarnda ve korku ikliminin olmad yerlerde objektif sonuçlar verir. Sadece benim bir tweetimi beenmi olmak dolaysyla bir memur Vandan Karsa sürüldü biliyor musunuz? Sadece beeni atm. Bu artlarda hangi anket? Telefonla açacak birisi Gelecek Partisine oy veriyorum diyecek. En emin yol; AK Partiye, MHPye veya mecliste grubu olduu için, belli bölgelerde avantajl olduu için CHPye demesi doaldr. Dolaysyla o anketi seçimde göreceiz diye yant verdi.

SNANPAA GÜNEYDE PAZAR GÜNÜ SEçM VAR

Resmi Gazetede yaymlanan kararla yedi yl aradan sonra köy statüsünden belde statüsüne dönütürülen Afyonkarahisarn Sinanpaa ilçesine bal Güney Beldesinde, Pazar günü (6 Haziran) belediye bakanl seçimi yaplacak. Ayn gün yurdun farkl yerlerinde de herhangi bir nedenle boalm olan köy ve mahalle muhtarlklar ile ihtiyar meclisi/heyeti seçimleri de yaplacak.

Ana Sayfaya Git