'Davutoğlu ifade versin' başvurusu

Diyarbakır Barosu ve Elçi ailesi, “Tahir Elçi siyasi bir suikasta kurban gitti” diyen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun dinlenmesi için mahkemeye başvurdu.

Haberler 17.09.2021 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Barosu ve Tahir Elçinin ailesi, dönemin Babakan Ahmet Davutolunun kenti ziyaretinde ifade ettii beyanlar üzerine Tahir Elçi davasnda dinlenmesi için Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesine bavurdu.

SYAS SUKASTA KURBAN GTT

Baronun bavuru dilekçesinde, Elçinin ateli silahla vurulduu 28 Kasm 2015 tarihinde Babakanlk görevini yürüten ve halen Gelecek Partisi Genel Bakan olan Ahmet Davutolunun, 12 Eylül tarihli Diyarbakr ziyareti srasnda kamuoyuna da yansyan bir takm açklamalarda bulunduu hatrlatlarak, Basn mensuplar ile yapm olduu toplantda Tahir Elçi siyasi bir suikasta kurban gitti eklindeki açklamada bulunmutur. Söz konusu açklama kamuoyuna yansmtr denildi.

BARO ZYARET

Açklamann yapld gün Ahmet Davutolunun Diyarbakr Barosunu da ziyaret ettiini ifade edilen dilekçede, u ifadeler yer ald: Baro Bakan ve Yönetim Kurulu üyelerimizle gerçekleen görümede de Tahir Elçi siyasi bir suikasta kurban gitti beyann tekrarlam ve söz konusu suikast ile birlikte zor ve karanlk bir sürece girildiini beyan etmitir. Baro bakan olarak kendisine söz konusu dönemin Babakan olarak sorumluu hatrlatlm ve dosyaya yansmayan bilgilerin kamuoyuyla paylam talep edilmitir. Kendisi söz konusu dönemde olduu gibi hala devlet içinde 1990 yllardaki atmosferi tekrar geri getirmek isteyen gruplarn olduunu, cinayetin aydnlatlmas için gerekli talimatlar verdiini, o sürecin zorluunu ve yaananlar hatrlatarak baz gruplarn engellemelerinden bahsederek hatta söz konusu oluumlarn kendisine de yöneldiini ve babakanlktan ayrldn belirtmitir. Bu suikastn aydnlatlmas için kendi dönem süresine ilikin sürece dair gerekli yardm sunabileceini ancak Babakanlktan ayrldktan sonraki süreç için bir ey diyemeyeceini belirtmitir. Dilekçede, Davutolunun durumada dinlenmesi talep edildi.

Ana Sayfaya Git