Davutoğlu; yargılama sürecine esastan karşıyım"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki açıklamaları için, "Tecrübeli bir siyasetçi ve devlet adamı olarak bu görüşleri çok öncesinden zikretmesini beklerdim" dedi. Davutoğlu, siyasi nitelikli herhangi bir yargılama sürecine esastan karşı olduğunu söyledi.

Haberler 24.11.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Davutolu, Muta Sivil Toplum Kurulular ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Davutolu, gazetecilerin Bülent Arnçn açklamalarn hatrlatmas üzerine öyle konutu:

BU GÖRÜLER DAHA ÖNCEDEN ZKRETMESN BEKLERDM

Tecrübeli bir siyasetçi ve devlet adam olarak bu görüleri çok öncesinden zikretmesini beklerdim. Muhtemeldir ki Yüksek stiare Kurulunda zikretmi olmas icap eder. O Yüksek stiare Kurulu. Sadece Cumhurbakannn eylemlerini merulatrc bir görüntü, bir vitrin olarak deerlendirilmemesi icap eder. Oradaki bütün hepsinde tek tek tandm, devlet tecrübesine güvendiim bütün dostlarmzn gerek o toplantlarda gerek darda artk gidiatn yanllklar konusunda adalet ve ekonomi alannda, insan haklar alannda yaananlar konusunda, mutlaka görü beyan etmesi gerekir.

SYAS NTELKL YARGILAMA SÜRECNE KARIYIM

Gerek Demirta gerek Kavala dosyalaryla ilgili ise, tutuklu yarglanmalara esastan karym. Eer bir suçlama varsa uzun süreli tutukluluk telafi edilemeyecek sonuçlar dourur. Hukukçulara talimat verilmez. Hakimlere talimat verilmez. Bizim anlaymz udur; hakimler kendi vicdanlaryla çalrlar, savclar dosyalar vicdanlaryla olutururlar. Ama maalesef Türkiyede yürüyen bütün hukuki süreçlerde, ciddi hukuk zaaflar var. O hukuk zaaflarnn giderilmesi ve hukuk sisteminin gerçek anlamda tarafsz ve bamsz klnmas esastr. Siyasi nitelikli herhangi bir yarglama sürecine esastan karym.

Ana Sayfaya Git