Davutoğlu'nu öven gazetecinin işine son verildi

Rudaw'a verdiği röportajda, Ahmet Davutoğlu'nun kurması beklenen partiye ilişkin değerlendirmeler yapan Bayram Zilan, Milat Gazetesi ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

Haberler 17.09.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milat gazetesi yazar ve Ankara Temsilcisi Bayram Zilan, geçtiimiz gün Rudawa verdii röportajda eski babakan Ahmet Davutolunun AKPden ayrlmasn deerlendirmiti. Kürtlerin ciddi bir temsiliyet sorunu yaadn savunan Zilan, birçok yerde Kürt temsilcileri ile görüüp süreci deerlendirdiklerini anlatmt:

HDPye veya AK Partiye oy veren Kürtlerin aslnda bir temsiliyet sorunu yaadklarn da görüyoruz. Dolaysyla bu siyasi zemin nasl doldurulacak, Kürt meselesine nasl eilecek, bütün bunlar önümüzdeki dönemde siyasetin rotasn unsurlardr. Bence bu noktada Ahmet Davutolu hareketini iyi takip etmek ve partileme sürecine bakmak gerekiyor.

DAVUTOLU DEERLENDRMES YAPINCA GÖREV SON BULDU

Röportajda, Ahmet Davutolu ve ekibinin yl bandan önce yeni parti tabelasn asacaklarn da dile getiren Zilan, Fakat artk bugün yeni bir gün. Bu gün AK Parti ile ilikisi kesilmi bir hareketten söz edeceiz. Bundan sonra partileme sürecinin daha da hzlanacan biliyoruz. Bu zaten ortada. Sayn Ahmet Davutolunun yapm olduu görümeler ve biliyorsunuz Türkiyenin deiik illerinde yapt konumalarda bunun altyapsnn hazr olduunu görüyoruz. Tahminin odur ki yeni yla girmeden bir parti tabelasnn asldn göreceiz ifadeleri kullanmt.

Bayram Zilan bu deerlendirmelerinin ardndan Milat gazetesindeki görevi son buldu.

Ana Sayfaya Git