Dayı'dan şok iddia

Tunceli'de, 5 gündür haber alınamayan Diyarbakırlı Gülistan, Uzunçayır Barajı bölgesinde aranıyor. Genç kızın dayısı Nuri Kan'dan şok iddia bulunurken, olay gecesi tartıştığını öne sürdüğü "erkek arkadaşı" olduğu iddia edilen gençten şikayetci oldu.

Haberler 09.01.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 gündür kendisinden haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Dokunun (21) bulunmas için balatlan arama çalmalar sürüyor. Diyarbakrdan kente gelip çalmalar takip eden Gülistann yaknlarndan days Mehmet Nuri Kan, yeeninin Cumartesi akam telefonda bir erkek arkadayla tarttn, kendilerinin de bu kiiden ikayetçi olduunu söyledi.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, Pazar günü sabah saatlerinde kald yurttan ayrldktan sonra kendisinden bir daha haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi kzlarna ulaamaynca kente geldi. Ailenin bavurusu üzerine polis ve jandarma ekipleri, Gülistan Dokunun bulunmas için ortak arama çalmas balatt.

Gülistan Dokunun son olarak Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Diner Köprüsü yaknlarnda görüldüü ihbar üzerine arama çalmalar bu bölgeye kaydrld. Gülistann baraj gölüne dümü olabilecei ihtimali üzerine Emniyet Genel Müdürlüüne görevli sualt arama kurtarma ekipleri ile AFAD ekipleri Uzunçayr Barajnda arama çalmas balatt. Jandarma Genel Komutanl bünyesindeki arama köpeklerinin de kullanld çalmalarda Gülistann izine rastlanmad.

VAL SONEL, ARAMA çALIMALARINI YERNDEN TAKP ETT

Vali Tuncay Sonel, beraberindeki Emniyet Müdürü Ylmaz Delen, l Jandarma Komutan Albay Sinan en ile Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde pek ile birlikte Gülistan Dokunun arama çalmalarnn yürütüldüü bölgeye gelerek, AFAD l Müdürü Cem Erdoandan bilgi ald.

ANNE VE ABLASI FENALATI

Gülistan Dokunun Diyarbakrdan giden annesi Bedriye ve ablas Aygül Doku, arama çalmalarn takip ederken fenalat. Anne Bedriye Doku, ambulansla hastaneye götürüldü. Gözyalaryla kardeinin arama çalmalarn takip eden abla Aygül Doku, ailelerin çocuklarna sahip çkmalarn söyledi. Aygül Dokunun çln duyan çevredekiler de gözyalarna hakim olamad.

YEENMN BULUNMASI çN TÜM TUNCEL SEFERBER OLMU

Gülistann days Mehmet Nuri Kan, yeeninin bulunmas için tüm Tuncelinin seferber olduunu söyledi. Dinar Köprüsünde gazetecilere yapt açklamada Kan, unlar söyledi:

Vali ve emniyet müdürüyle görütük. Bize çok yardmc oluyorlar. Yeeninim bulunmas için tüm Tuncelinin seferber olmu durumda. Polisinden, jandarmasna, siviline kadar herkes u anda Gülistann bulunmas için elinden geleni yapyor. Ancak endiemiz giderek artyor. Herkes duac olsun, inallah sa salim bulunur. Tek dileimiz budur.

TELEFONDA BR ERKEK ARKADAIYLA TARTITII DDASI

Kan, yeeninin Cumartesi akam telefonda bir erkek arkadayla tarttn, kendilerinin de bu kiiden ikayetçi olduklarn söyledi. Kan, bunun üzerine polis ekiplerinin bu kiinin ifadesine bavurduu belirtti.

Ana Sayfaya Git