Dayak yedi, şikayeti okuldan etti!

Merkez Yenişehir ilçesinde bir okulda 7'nci sınıf öğrencisi U.O., okulda bir kız öğrenciye tükürdüğü gerekçesiyle, öğretmen M.M.T. tarafından sınıfta dövüldü. Öğrenciye yönelik şiddete sınıf öğretmeni D.G. de tanık oldu. Yüzü gözü şiş halde eve giden U.O., kendisine ne olduğunu soran annesi Canan O.'ya olayı anlattı.

Haberler 16.01.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde, bir kz örenciyle tükürdüü gerekçesiyle öretmeni tarafndan snfta dövüldüü iddia edilen 7nci snf örencisi U.O.nun (12), ailesinin ikyetçi olmas nedeniyle okuldan uzaklatrld ileri sürüldü.

Merkez Yeniehir ilçesinde bir okulda 7nci snf örencisi U.O., 20 Aralk 2017de okulda bir kz örenciye tükürdüü gerekçesiyle, Öretmeni M.M.T. tarafndan snfta dövüldü. Örenciye yönelik iddete snf öretmeni D.G. de tank oldu. Yüzü gözü i halde eve giden U.O., kendisine ne olduunu soran annesi Canan O.ya olay anlatt. Bunun üzerine anne Canan O., okul yönetimine bavurdu, ardndan hastaneden darp raporu alp, polise giderek öretmen hakknda ikyetçi oldu. ddiaya göre, ailenin ikyeti nedeniyle örenci U.O., okuldan uzaklatrld.

TEEKKÜR BELGES ALAMAYACAIM

Öretmenler zili çaldnda bir kz örencinin kendisine iko dediini ve kendisinin de ona tükürdüünü anlatan U.O., unlar söyledi: Öretmen M.M.T. tükürdüümü görmü ve beni yanna çarm ancak duymadm için snfma girdim. Peimden geldi, sa yanama bir tokat vurdu, yakamdan tutup beni yere savurdu. Yerdeyken tekme tokat vurmaya balad. Snf öretmenim D.G. de snftayd, olan biteni gördü. Bana dedi Git elini yüzünü yka. Ben gelecektim, anneme anlatacaktm. Müdür yardmcs kolumdan tuttu, odaya götürdü. Daha sonra kz örenciye özür diletti ve bartrd. Ondan sonra snfmza gönderdi. Okuldan uzaklatrma cezas aldm. Hocalarm ikyetimi geri almam için sktryor. Teekkür Belgesi alacaktm, 10dan fazla snava giremediim için alamayacam.

ADALETE GÜVENYORUM

Anne Canan O. ise yüzü gözü i halde eve gelen olunun, ne olduunu sormas üzerine olay anlattn belirterek, öyle dedi: Kzn biri ona iko demi, o da tükürmü. Öretmen hakaret ederek barm. Korkudan snfna komu. Baka bir öretmenin yannda tekme atm, suratna vurmu. çocuumu aldm, müdürün yanna götürdüm. Müdür, Hayr bir ey olmaz dedi. Gidip oluma darp raporu aldm. Karakola gidip ifademizi verdik, ikyetçi olduk. ikyetçi olduktan sonra ailesi ve çevresindekiler gelip, ikyeti geri almamz istediler. Müdür tehdit etti; Olun ona küfretmi, senin olunu okuldan attracaz. Yeniehir Milli Eitime gittim. Okulda imza toplayp disiplin kuruluna sevk etmiler. Kantinci ve güvenlikçi dahil, ikyetimizi geri almamz söylüyor. Yannda dövdüü öretmen elini vicdanna koysun, rahat uyuyabiliyor mu? Ben o öretmenden de olumu döven öretmen ile okul müdüründen de ikyetçiyim. Savcla bavurdum, avukat da tuttum. Adalete güveniyorum.

KYET GER çEKMEMZ STED DDASI

U.O.nun ailesi ayrca, öretmen M.M.T.nin babasnn kendilerini ziyaret ederek, ikyetlerini geri çekmelerini istediini ileri sürdü.

Ana Sayfaya Git