DBP kendini yeniliyor?

DBP, "misyon ve yeniden yapılanma" gündemiyle gerçekleştirdiği MYK toplantısında, partinin mevcut il ve ilçe örgütlerini feshederek, tüm kadrolarını demokratik siyaset kurumlarına ve toplumun örgütlenmesine dahil edilmesi kararı aldı.

Haberler 09.08.2019 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 5 Austosta gerçekletirdii Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantsnn sonuçlarna ilikin yazl açklama yaynlad. Gerçekletirilen toplantda partinin misyon ve yeniden yaplandrlmasnn ele alnd kimi kararlar alnd kaydedildi.

YENDEN YAPILANMA KARARLARI

Partinin gerçekletirilen MYK toplantsnda yeniden yaplanmaya ilikin u kararlar alnd: Partimiz DBP bu tarihsel siyasi sürece denk düecek bir misyonla yeniden yaplandrma tartmalarn yerel, bölge ve merkez yürütme kurulu toplantlaryla yürütmütür. Bu tartma ve kararlamalar ekseninde faizme kar demokratik siyasetin örgütlenmesinde Türkiyede partimizin mevcut il ve ilçe örgütlerini feshederek tüm kadrolarn demokratik siyaset kurumlarnn ve demokratik toplumun örgütlenmesine dahil edilmesini kararlatrmtr. Faizme kar örgütlenme, demokratik ve toplumsal siyaseti güçlendirmeyi ve büyütmeyi temel görevimiz olarak görmekteyiz.

ÖRGÜTLENME SEFERBERL

Yine Kürdistanda ihtiyaç dahilinde (Diyarbakr, Mardin, Van, Gaziantep) il ve ilçelerde demokratik siyasetin ve demokratik toplumun inasnda eitim misyonumuzu temel çalma alan haline getirmeyi hedeflemekteyiz. Halkmzla bulumay temel örgütlenme seferberlii içinde yer alarak eitim çalmalarn gerçekletireceiz denildi.

Ana Sayfaya Git