DEAŞ'a "üst düzey" darbe

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, geçen ay düzenlenen operasyonlarla örgüte ağır darbe vurdu.

Haberler 02.10.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü DEAa yönelik etkin ve kararl mücadelesini sürdüren Türkiye, geçen ay yurt genelindeki operasyonlarla örgüte büyük darbe vururken, aralarnda örgütün sözde Sincar askeri emiri Irak uyruklu Abdülhalk Kurdi ve Telaferde örgüt adna faaliyet yürüten olu ile örgütün sözde Adana Emiri Eyüp Bnin de bulunduu çok sayda kii gözaltna alnd, teröristlerin planlad eylemler de güvenlik güçlerinin baarl çalmalaryla engellendi.

Terör örgütü DEAa yönelik yurt içinde yürütülen mücadele kararllkla devam ediyor. Terör örgütlerine kar operasyonlarn aralksz sürdüren güvenlik güçleri, baarl operasyonlaryla geçen ay da örgüte nefes aldrmad ve terör örgütü DEAa büyük darbe vurdu.

Polis, jandarma ve hudut birliklerinin Eylül aynda yürüttüü çalmalarda, aralarnda örgütün sözde Sincar askeri emiri Irak uyruklu Abdülhalk Kurdi ve Telaferde örgüt adna faaliyet yürüten olu ile örgütün sözde Adana Emiri Eyüp Bnin de bulunduu 92 kii gözaltna alnd, çok sayda örgütsel doküman ele geçirildi.

afak vakti ve farkl kentlerde e zamanl düzenlenen operasyonlarla örgüte göz açtrmayan güvenlik güçleri, teröristlerin gerçekletirmeyi planlad eylemleri de baarl çalmalarla engelledi.

AA muhabirinin derledii bilgilere göre, geçen ay düzenlenen operasyonlarda, aralarnda terör örgütünün yönetim kadrosundan olduklar belirlenen çok sayda yabancnn da bulunduu 92 kii gözaltna alnd, adreslerde yaplan aramalarda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Mahkemeye çkarlan 20 örgüt mensubu tutukland, zanllardan bazlar snr d edildi, bazlarnn ise adli makamlardaki ilemleri sürüyor.

- Eylüldeki baz operasyonlar

stanbul, Ankara, Samsun, Adyaman ve Bingölde terör örgütü DEAa yönelik operasyonlarda aralarnda yabanclarn da bulunduu 24 üpheli gözaltna alnd. üphelilerin adreslerindeki aramalarda, çok sayda örgütsel doküman ele geçirildi.

Suriyede terör örgütü DEA saflarnda savarken 2015te bombal saldrda yaralanan ve 2017de kaçak yollarla Türkiyeye giren Ebu Eyüp kod adl Ahmed sa, Adanada tedavi gördüü hastanede yakaland.

Samsunda terör örgütü DEAa yönelik operasyonda gözaltna alnan Irak uyruklu 7 kiiden 6s, Krehirde de terör örgütü DEA üyesi olduklar iddiasyla gözaltna alnan 6 Irakldan 3ü tutukland.

Kayseride silahl yama olayna kart iddiasyla yakalanan Suriye uyruklu zanlnn, terör örgütü DEA üyesi olduu belirlendi. Tutuklanan üphelinin vücudunda arapnel izi tespit edildi.

Kocaeli, Sakarya, Kilis ve Kayseride terör örgütü DEAa yönelik operasyonda gözaltna alnan 6 kii tutukland.

- DEAn sözde Sincar askeri emiri ve olu yakaland

Kayseride terör örgütü DEAa yönelik operasyonda örgütün sözde Sincar askeri emiri Irak uyruklu Abdülhalk Kurdi ile Telaferde örgüt adna faaliyet yürüten olu yakaland.

l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince gerçekletirilen operasyonda, Irakta bulunduu dönemde DEAn sözde Sincar askeri emiri ve örgütte ar silahç olarak görev yapt tespit edilen Irak uyruklu Abdülhalk Kurdi ile örgüt adna Telaferde faaliyette bulunan olu Mehdi Kurdi gözaltna alnd.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üpheliler tutukland.

Terör örgütü DEAn sözde Adana Emiri olduu ileri sürülen üpheli, kurulan özel ekiple yakaland.

l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, gözaltna alnan terör örgütü DEA üyelerinin itiraflar dorultusunda Eyüp Bnin (47), örgütün sözde Adana emiri olduunu belirledi.

üphelinin yakalanmas için kurulan özel ekip, yaklak 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardndan Eyüp Bnin özel bir hastanenin bahçesinde olduunu belirledi. Polisleri görünce kaçmaya çalan Eyüp B, ksa süreli kovalamacann ardndan yakaland.

Polise yakalanmamak için ana yollar yerine alternatif tali yollar kullanan Eyüp Bnin, cep telefonu kullanmad, Suriyeden gelen talimatlar kuryeler aracl ile ald ve örgüt üyelerine yine kuryeler araclyla ilettii tespit edildi.

Zanlnn, itirafç olan örgüt üyelerini ve ailelerini tehdit ettii, düzenledii örgüt toplantlarnda çocuklarnz okula göndermeyin. ve Devletin imamnn arkasnda namaz klnmaz. gibi söylemlerde bulunduu iddia edildi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen zanl, çkarld mahkemece tutukland.

- DEAllarn yarglanma süreci

Adanada terör örgütü DEA mensubu olduu öne sürülen Suriyeli sana 6 yl 3 ay hapis cezas verildi.

Kiliste terör örgütü DEAn üst düzey yöneticisi olduu iddiasyla hakknda dava açlan Avustralya uyruklu Neil Chistopher Prakashn, Konyann merkez Meram ilçesindeki bir villada geçen yl terör örgütü DEAa yönelik düzenlenen ve 5 teröristin etkisiz hale getirildii operasyon kapsamnda haklarnda dava açlan 9u tutuklu 10 sann yarglanmalarna devam edildi.

Krkkalede terör örgütü DEAa üye olduklar iddiasyla haklarnda dava açlan Irak uyruklu tutuksuz 19 sann yarglanmasna devam edilirken Kayseride de terör örgütü DEAn sözde tarm bakan olduu iddiasyla tutuklanan kiinin de arasnda bulunduu 2 sann yargland davann durumas görüldü.

Ana Sayfaya Git