DEDAŞ el koydu!

Diyarbakırlı 150 çiftçiye Avrupa Birliği'nin hibe kapsamında gönderdiği paralara elektrik dağıtım şirketi icra yoluyla el koydu. Sorunun çözümü için Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli bölgeye gidiyor.

Haberler 20.11.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Destei Program kapsamnda 264 çiftçiye hak ettikleri hibe tutarlar ödenmeye baland. Ancak 150 çiftçi DEDAn icras nedeniyle parasn alamad.

Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Destei Program kapsamnda 2019 ylnda Diyarbakrda 274 yatrmcnn projesi onayland. Onaylanan bu projeler için Tarm ve Orman Bakanlnca 10 milyon 400 bin lira ödenek tahsis edildi. Hibe sözlemesi kapsamnda satn alnan sulama sistemlerinin tarlada montajn gerçekletiren 264 çiftçiye Diyarbakr Tarm ve Orman Müdürlüü teknik personellerinin kontrollerinin ardndan hak ettikleri 9 milyon 600 bin lira hibe destei ödenmeye baland.

Bu yl çiftçilere verilecek olan 9 milyon 600 bin lira hibe destei ile 44 bin 247 dekarlk alan daha modern basnçl sulama sistemlerine kavuturuldu. Ancak Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Destei Program kapsamnda birçok çiftçinin hak ettii paray alamad ortaya çkt. DEDA elektrik borcunu ödemeyen 150 çiftçiyi icraya verince çiftçiler hibe destek programndan yararlanamad, alacaklarn alamad.

DEDAIN UYGULAMASI çFTçYE DARBEDR

çiftçilerin yaam olduu sorunlarn giderilmesi için Ankarada giriimlerde bulunan Diyarbakr Ziraat Odalar l Koordinasyon Bakan Mehmet Cevat Delil, konutu.

çiftçilerin desteklenmesi için Hibe gönderiliyor. Ancak DEDA daha faturas gelmeyen çiftçinin hesabna icra koyuyor. Yani çiftçinin borcu olmad halde icra konuluyor. Avrupa Birlii ve Krsal Kalknma tarafndan desteklenen bu hibe programa icra konulmas zaten bal bana bir skandaldr. Bildiimiz kadaryla hibe programlarna el konulamaz. dedi.

TARIM BAKANI DYARBAKIRA GDYOR

Ankarada Ziraat Odas Genel Bakan emsi Bayraktar ve Tarm Bakan Bekir Pakdemirliden destek istediklerini belirten Delil u açklamada bulundu: Bakan bey sorunlarn yerinde çözümü için Aralk aynda Diyarbakra gelecek. Ayrca Bölge Milletvekilleri ve DEDA Genel Müdürüyle görütük. DEDA çiftçilerimize kaliteli, sürekli, düük maliyetli ve sürdürülebilir bir hizmet verme vazifesini laykyla yerine getirmek zorundadr. Bu konunun çözümü için tüm hukuki yollara bavuracaz.

Ana Sayfaya Git