Dedesi'ne de TOMA çarpmıştı!

Bağlar'da zırhlı aracın çarptığı 6 yaşındaki Efe Tektekin'in dedesi de bir yıl önce aynı noktada TOMA çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Küçük Efe yaşam mücadelesi veriyor.

Haberler 13.09.2019 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesi, 5 Nisan Mahallesi Emek Caddesi üzerinde seyir halinde olan polise ait zrhl araç, 6 yandaki Efe Tektekin adl çocua çarpt. Zrhl araç altndan çkarlan Efe Tektekine kaldrld özel bir hastanesinde beyin kanamas tehisi konuldu. Burada yaplan ilk müdahalenin ardndan Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine kaldrld. Youn bakmda olan Tektekinin hayati tehlikesi sürüyor.

DEDES LE AYNI KADER YAADI

Tektekin ailesinin yaad bu olay ilk deil. Zrhl aracn yaralad 6 yandaki Efe Tektekinin dedesi Mehmet Tektekinin 6 Haziran 2018 tarihinde ayn bölgede TOMAnn çarpmas sonucu hayatn kaybetmiti. Bir yl arayla torunda tpk dedesi gibi polisin kulland aracn maduru oldu. TOMAyla ezerek ölümüne neden olduu yal adamn krmz kta, aracn kör noktasndan geçtiini iddia edilmiti.

EKMEK ALMAK çN EVDEN çIKMITI

Bir yl önce babasn TOMAnn çarpmas sonucu kaybeden Ahmet Tektekin, youn bakmda yaam mücadelesi veren olu Efenin baucunda bekliyor. Baba Ahmet Tektekin, olay ann anlatt.

Olu Efenin öle saat 13.38de evden çktn anlatan Tektekin, Olum frna ekmek almak için evden çkyor. Frna doru giderken o srada yoldan geçen araç oluma çarpyor. Üzerinden geçiyor. Etrafta bulunan vatandalar olumu zrhl aracn altndan çkaryorlar dedi.

POLS HAVAYA ATE AçIYOR

Zrhl araç çarpmasnn ardndan çevredeki vatandalarn toplandn, o srada gerginlik yaandn anlatan Tektekin, Polis o srada tabanca ile havaya ate açyor. çevrede bulunanlar olumu ticari bir araçla önce özel bir hastaneye kaldryorlar. O srada olay yeri incelemesi yaplyor. Beni ifadeye çardlar gitmedim. oktaym hl.. u anda önceliim olumun salna kavumas. ki tann ifadesinin alndn duydum diye anlatt.

K KEZ AYNI MADURYET

Devlet tarafndan iki kez madur edildiklerini ifade eden Tektekin, unlar söyledi: Babamn ölümüne sebep olan TOMA sürücüsü polis memuru 2 yl 8 ay 15 gün hapis cezasna çarptrld. u anda tutuksuz. Biz karara itiraz ettik. tirazn sonucunu bekliyorken böyle bir olay yaadk. çocuum u anda youn bakmda. Durumu kritik.

BARODAN AçIKLAMA

Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi olayn örenilmesinin ardndan aratrma balattklarn ve çocuun salk durumunun olumsuz seyrettinin örendiklerini duyurdu. Baro çocuk Haklar Merkezinin Twitter hesabndan yaplan açklamada, son 10 ylda 16 çocuun zrhl araçlarn çarpmas nedeniyle hayatn kaybettii ifade edilerek u bilgiler verildi:

Olayn merkezimiz tarafndan örenilmesi üzerine tarafmzca aratrmaya balanlm, E.T ve ailesi hastanede ziyaret edilerek olay hakknda bilgi alnmtr. Alnan bilgiye göre E.Tnin beyin kanamas sonucu youn bakma alnd ve vücudunda çok sayda krk olduu ve beyninin ciddi hasar gördüü örenilmitir. Ayrca ET nin dedesi Mehmet Tektekin 6 Haziran 2018de Balar ilçesinde TOMAnn çarpmas sonucu yaamn kaybetmitir. Son 10 ylda asker ve polis araçlarnn ölümüne sebebiyet verdii çocuk says ise 16dr. Konuya iliikin yürütülen soruturmada üpheli veya üphelilerin aça alnp etkin bir soruturma yürütülmesi ve cezaszlkla sonuçlanmamas için merkez olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacaz.

Ana Sayfaya Git