Değişimin rüzgarı

Lice Kaymakamı Uğurlu: "Yapılan faaliyetler, operasyonlar teröre ve terörizme dönük yapılan faaliyetlerdir. Devletin sağladığı desteklerle Lice'de büyük değişimler yaşanmaya başladı"

Haberler 10.12.2016 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yllarda sürekli terör, iddet ve uyuturucu operasyonlaryla gündeme gelen, sosyal ve ekonomik anlamda gelime kaydedemeyen Diyarbakrn Lice ilçesi, deiimle kabuunu krmayabalad. Lice Kaymakam Osman Uurlu, Licede devletin salad desteklerle büyük bir deiim baladn ve vatandalardan fazlasyla destek gördüklerini söyledi.

BÖLGEDEK OLUMSUZLUKLAR

Kaymakam Uurlu Babakan Binali Yldrmn açklad Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerine yönelik balatlan yatrm ve kalknma hamlesinin birçok alanda atlan admlarla bölgede ekonomik ve istihdam alannda etkisini gösteriyor. dedi. Bölgemiz genellikle olumsuz konularla daha çok gündeme gelmekte. Bizim burada aslnda böyle bir gündemimiz yok. diyen Kaymakam Uurlu unlar söyledi:

Yaplan faaliyetler, operasyonlar teröre ve terörizme dönük yaplan faaliyetlerdir. Devletin salad desteklerle Licede büyük deiimler yaanmaya balad. Vatandalarmzn desteine fazlasyla sahibiz. Eitimden, kamu hizmetine birçok çalma yaplyor. Derslik saymz artrdk. Yeni hükümet konamzn projesi yapld. naat balam durumda.

ETM ALANINDAK FAALYET

Eitim öretim noktasnda faaliyete geçen ve inaat aamasnda yatrm programna alnan okullarmz var. Derslik bana düen örenci says Türkiye ortalamasnn altnda. Eitim öretim noktasnda skntmz yok. Eitim ve öretimi daha iyi bir noktaya gelmesi için yaptmz faaliyetlerle desteklemeye çalyoruz. TEOG ve üniversiteye hazrlk ile örencilerimizin sosyal, kültürel ve fiziksel geliimlerini salamaya yönelik de kurslar düzenliyoruz.

stihdam ve ekonomik kalknmaya yönelik birçok alanda devletin vatandaa destek saladna da dikkati çeken Uurlu sözlerini öyle sürdürdü:

STHDAM YARATICI PROJELER

Son dönemde kalknma ajansndan destekli be proje için teknik destek yardm aldk. Bunlardan birisi KOSGEB destekli yürütülen proje ile 150 kadna yönelik giriimcilik sertifikas kursu düzenlendi. Bölgede ekonomiye katk salamak için Licede organik tarm ve hayvanclk gibi konularda projeler yaplp destekleniyor. Teknik destek kapsamnda ve yine kalknma ajansnn destekledii program ile organik bal üretimi konusunda iki yüz bin lira bütçeyle ekonomiye ve istihdama yönelik bir projemiz var. Bölgemizin tarm ve hayvanclk konusundaki geliimini salayacak, insanlarmz geleneksel üretim tarzyla, organik üretimin modern eitim tarzlarn birletirerek daha iyi bir noktada üretim yaplmasn hem milli ekonomiye hem de bölgemize bu manadaki katksn salamak.

DEVLET VATANDAIN YANINDA

lçede yaayan vatandalarn Türkiyenin dier bölgelerinde yaayan vatandalar gibi günlük hayatlarna devam ettiini aktaran Uurlu, vatandalarla görütüklerinde bunu rahat ekilde görebildiklerini belirtti.

Devletin salad desteklerle Licede büyük deiimler yaanmaya baladn vurgu yapan Uurlu, nsanlar artk bu konuda anlmak istemiyor. Tek bamza deil, yereldeki tüm taraflarla birlikte beraber hareket ederek bu ileri yapmaya çalyoruz. Vatandalarmzn desteine fazlasyla sahibiz. Vatandamzn bekledii devletinden hizmet. Bunu da burada salamaya çalyoruz diye konutu. Liceye yeni hükümet kona yapldn da sözlerine ekleyen Uurlu, Osmanl ve Selçuklu mimarisinden esinlenerek yaplacak olan Lice Hükümet Konann 7 bin 580 metrekarelik bir alanda ina edildiini belirtti.

Ana Sayfaya Git