Demirtaş için avukatları AİHM'e başvurdu

EDİRNE Cezaevi'nde tutuklu HDP'nin eski eş genel başkanı ve 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için avukatları, 'kişi özgürlügü ve güvenliği, ifade hürriyeti, serbest seçim hakkı'nın ihlal edildiği gerekçesiyle bugün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuruda bulundu.

Haberler 27.06.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn hakknda yürüttüü soruturma ve açlan dava nedeniyle 4 Kasm 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan ve 24 Haziran seçimlerinde HDPden cumhurbakan aday olan Selahattin Demirtan avukatlar, AHMe bavurdu.

AHME BAVURUYOR

Avukatlar Mahsuni Karaman, Benan Molu ve Ramazan Demir tarafndan yaplan bavuruda, dilekçeyle yaanan süreç anlatld. Avukat Mahsuri Karaman, müvekkili Demirtan cumhurbakanl adayl kesinletikten sonra yaptklar tahliye bavurularnn Ankara 19 ve 20nci Ar Ceza Mahkemelerince reddedildiini belirtirek, Bunun üzerine Anayasa Mahkemesine bavurmutuk. Ancak, Anayasa Mahkemesi seçim sürecinde sessiz kalarak, dosyay gündeme alp bir karar vermedi. Bunun üzerine bugün, sayn Demirtan, kii özgürlüü ve güvenlii hakknn, ifade hürriyeti hakknn, serbest seçim hakknn sözlemedeki haklarna getirilen snrlandrlmalarn kötüye kullanldnn tespiti talebiyle, Avrupa nsan Haklar Mahkemesine bavurduk diye konutu.

Ana Sayfaya Git