Demirtaş: Fezlekelerin tamamı FETÖ kumpası

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'terör örgütü yöneticiliği' suçundan yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Hakkında düzenlenen 31 fezlekeden oluşan iddianame ile ilgili savunma yapan Demirtaş, fezlekelerin tamamının çözüm sürecini sona erdirmek isteyen FETÖ'nün kumpası olduğunu ileri sürdü.

Haberler 12.04.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 19. Ar Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi yerlekesindeki salonda görülen durumaya, Selahattin Demirta, avukatlar, baz HDP milletvekilleri ile CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu katld. Demirtan ei Baak ve kzlar Delal ile Dlda Demirta da durumay izleyenler arasnda yer ald. Hakknda kabul edilen 31 fezlekenin birletirildii iddianameye ilikin savunmaya geçmeden önce yarglama usulüne ilikin açklama yapmak istediini belirten Demirta, önceki durumada alnan ara karar gerei dava dosyasna gelen evraka ulaamadn söyledi.

FEZLEKELER TAMAMEN KUMPASTIR

Demirta, srasyla hakknda düzenlenen fezlekeler yönünden savunma yapacan belirterek 1 ve 2 numaral fezleke yönünde savunma yapt. Fezlekelerdeki dinleme kaytlarnn 2007den itibaren yapldn ve tamamnn kumpas olduunu belirten Demita, Olmayan eyler var gibi gösterilmitir. Ergenekon, Balyoz ve ike davalar sahte deliller üretildii için düürüldü, ancak benim, sahte delil düzenlenerek tutuklanmama göz yumuldu. Bugün, benimle ilgili dinleme karar veren hakimlerden yüzde 85i cezaevinde. Kararlarn altnda hep bu hakimlerin imzas var. Bu hakimlerin verdii kararlar hukuka uygun mu deil mi, hatta bu kiiler hakim mi deil mi? Bunlar tartmamz gerekiyor. Mahkemenin FETÖcü hakim ve savclarn ürettii bu delilleri kabul etmemesi gerekir diye konutu.

15 TEMMUZDA ORTAYA çIKMADI

Demirta, savunmasnda, kendilerine yönelik kumpasn neden kurulduunu da u sözlerle anlatt:

Bu ülkede Kürt sorunu, sava d yöntemlere çözülme sürecine girdii her dönemde müdahaleler oldu. Neden? çünkü Türkiye Kürt sorunu çözerse, Türkiyede bir iç bar ortam oluacak. Bu iç bar süreci sadece Türkiyenin deil Ortadounun dengelerini deitirecek. Sradan bir hakim-savc bunun farknda olmayabilir. Ancak onu yönlendiren aygt kesinlikle bu mantkla hareket etmitir. Biliyoruz ki, çözüm sürecinde cemaat istihbarat topluyordu. Amaçlar hem hükümeti zor durumda brakmak hem de demokratik siyasetin önüne geçmekti. Bunlarn d balantlar 15 Temmuzda ortaya çkmad, o dönemde de d balantlar vard. Amaçlar orduyla, hükümeti, yargy, bizi kar karya getirmekti. O dönemde hükümet de biz de siyasette dik durduk Allah var. Ancak amaçlar sadece bizi zor durumda brakmak deildi. Daha büyüktü. O yüzden bize bu kumpaslar kurdular. Bu fezlekeleri hazrladlar.

ASLA BR TALMAT GELMEMTR

Dosyada bulunan dinleme kaytlarnn da kendilerine yönelik tezgah ortaya koyduunu belirten Demirta, Öyle bir tezgah kurulmu ki, sanki ben PKK yöneticileriyle sürekli görümüüm.

Kaytlarn tamam resmi partili yetkililerimiz, seçilmi kiilerle olan konumalar. Bugüne kadar bana PKK yöneticilerinden asla bir talimat gelmemitir. Gelse kabul etmezdim. O kadar, iktidarn yaratt gibi siyasi olarak karar alamayacak kii deiliz, kimse kusura bakmasn. Biz çocuk muyuz birileri bize talimat gönderecek, biz de denileni yapacaz diye konutu.

ADAM GB TALMAT VERSN

ddianamede yer alan gizli tank ifadesinde, Mecliste Kürtçe konumalar yönünde talimat verildi suçlamasn da kabul etmeyen Demirta, Örgüt bize talimat verecekse adam gibi talimat versin. Biz nerde nasl konuacamz bilmeyecek kiiler miyiz? Böyle bir ey olmamtr diye tepki gösterdi. ddianamede yer verilen ortam konumalarn ve dinleme kaytlarn kabul etmediini belirten Demirta, Bunlarn tamam siyasi faaliyetler srasnda kaydedilmi. Ne ba belli ne sonu. Biri 2011 yl biri 2013. Kaytlar gelsin bir dinleyelim. Gerekirse bir eyler söylerim. Bunlar zaten usulsüz dinlemelerdir. Yasa d hiçbir faaliyetim olmamtr dedi.

ÖCALANIN GÖRÜLERN BENM DYE

Dinleme kaytlarnn bazlarnn çözüm süreci srasnda yaptklar toplantlarla ilgili olduunu belirten Demirta, Biz o dönemde birçok toplant yaptk. Baz toplantlarda PKKya sempatisi olan gençlere Neden silahlarn braklmas gerekir bunu anlatyorduk. Bu arada çözüm süreci kapsamnda mralya gidip geliyorduk. Toplantlarda bazen Öcalann söylediklerini aktaryor, bazen de kendi deerlendirmelerimizi yapyorduk. Bunlar dinleyerek, Öcalann görülerini benim diye vermiler. Ben sanki bu toplantlarda PKKy övmüüm. Böyle alg yaratmaya çalmlar dedi.

FETÖCÜLERE GÜVENYORSUNUZ

O dönemde devletin istihbarat birimleriyle i birlii yapldn anlatan Demirta, Biz istihbaratn bandaki kiiyle birlikte bir çalma yürüttük. Bir baka istihbarat örgütü de FETÖ araclyla baka bir çalma yapm. Toplantlarda yaptm konuma dökümlerini bu haliyle kabul etmiyorum, detayl çözümünün yaplmasn istiyorum. Sayn bakan bunlar yapanlar FETÖcü. Sana güvenmiyorsunuz bunlara güveniyorsunuz diye konutu.

KORSAN GÖSTERC DELZ BZ

ddianamede baz terör örgütü mensuplarnn cenazelerine katld yönündeki suçlamalar sorulan Demirta, nsanlarn aclarn paylamak insani bir durumdur. Evet çok sayda cenazeye katldm. Öldürülen örgüt mensuplarnn da askerlerin de. Ama cenaze töreninde bir suç ilemi miyim savc bunu belirtmemi. Korsan gösterici deiliz biz, siyaset yapyoruz dedi.

AKL NSANLAR PROJES ÖCALANIN

ddianamede, Demokratik Toplum Kongresi Öcalann talimatyla kuruldu yönündeki suçlamalara cevap veren Demirta, Oslo sürecinin içinde deilim ama DTK Öcalann talimatyla kuruldu demek savcla yakmyor. çözüm sürecinde hükümet ile birlikte çalt. Ama Akil nsanlar Komisyonu önerisi Öcalann. Peki kim uygulad bunu? Dönemin Babakan Recep Tayyip Erdoan. Suç mudur bu peki diye konutu. Demirtan savunmas devam ediyor.

Ana Sayfaya Git