Demirtaş: Hedef, Kılıçdaroğlu’nun tüm Türkiye’nin adayı olması

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun tüm Türkiye’nin ortak adayı olmasını sağlamak gerektiğini söyledi.

Haberler 09.03.2023 - 23:53 Son Güncelleme : 09.03.2023 - 22:53

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlunun adaylığına ilişkin konuştu. Demirtaş, Bundan sonra hedef, Sayın Kılıçdaroğlunun tüm Türkiyenin ortak adayı olmasını sağlamaktır. Bu başarılırsa toplumsal kutuplaşma da azalır, barış ve birlikte yaşam umudu artar dedi.

HDPLİLER SAYIN KILIçDAROĞLUNA, BAĞIRLARINA TAŞ BASARAK OY VERMEK İSTEMİYORLAR

Medyascopetan Ruşen çakırın Kemal Kılıçdaroğlunun adaylığına nasıl bakıyorsunuz? sorusunu yanıtlayan Demitaşın yanıtı şöyle:

Sayın Kılıçdaroğluna bir kez daha başarılar diliyorum, hayırlı olsun diyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu, şu anda Millet İttifakının ortak adayıdır. Henüz tüm muhalefetin ortak adayı haline gelmedi. Siyasal ve toplumsal muhalefetle görüşerek herkesin desteğini alması halinde sadece Millet İttifakının değil, tüm halkın ortak adayı haline gelecektir.

Elbette HDP ile de açık bir müzakere yürüterek demokratik taleplere nasıl yaklaştığını ortaya koyması bekleniyor. çünkü HDPliler Sayın Kılıçdaroğluna, bağırlarına taş basarak oy vermek istemiyorlar, öyle bir şey de olmayacak zaten. HDPliler Sayın Kılıçdaroğluna severek, isteyerek, gönül rahatlığıyla oy verebilmek için HDPyi ziyareti ve uzlaşmayı bekliyorlar.

Cumhuriyetin ikinci yüz yılında, büyük bir değişim ve demokratik dönüşüm olacaksa bütün Türkiye yeni bir toplumsal birlik ruhuyla ayağa kalkacaksa HDPnin dışlanması bu yöndeki çabaları zayıflatır.

Ben, Sayın Kılıçdaroğlunun değişim konusunda samimi ve cesur olduğuna inanıyorum. çalışma ekibinin de aynı düşünceyle hareket etmesi halinde, HDPnin de desteğiyle, Türkiye yüz yılın değişimi gerçekleştirebilir. Toplumsal barış, huzur, refah sağlanabilir. Demokrasi, kurumsal bir yapıya kavuşturulabilir.

Ve elbette, depremin yaraları da birlik ve dayanışma ruhuyla sarılabilir.

Diyalogdan, konuşmaktan kimseye zarar gelmez. Herkes birbiriyle konuşursa sorunlarımızı çözebiliriz ve halkı birleştirebiliriz. Bu doğrultuda, Sayın Kılıçdaroğlunun öncülük yaparak tüm diyalog kanallarını açacağını umuyorum.

Bundan sonra hedef, Sayın Kılıçdaroğlunun tüm Türkiyenin ortak adayı olmasını sağlamaktır. Bu başarılırsa toplumsal kutuplaşma da azalır, barış ve birlikte yaşam umudu artar. Ben, başarılacağına inanıyorum.

Ana Sayfaya Git