Demirtaş İsteğine YSK "Hayır" Dedi!

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cezaevinde bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın bu akşam özel bir televizyon kanalında yayınlanacak programa telefon ile bağlanma talebini reddetti. YSK'nın 2 üyesi karşı oy kullandı.

Haberler 31.05.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Genel Merkezinden yaplan yazl açklamada, cumhurbakan aday Selahattin Demirtan bu akam özel bir televizyonda yaynlanacak programa, haftalk 10 dakika olan telefonla görüme hakkn kullanarak, cezaevindeki ankesörlü telefonla balanmas talebinin YSK tarafndan reddedildii belirtildi. YSK kararnda, Demirtan programa katlmnn salanmas için giriimde bulunulmas taleplerinin deerlendirilmesi merci T.C. Adalet Bakanl olduundan, Yüksek Seçim Kurulunun giriimde bulunmas taleplerinin reddine karar verilmesi gerekmitir denildii kaydedildi.

TELEFON BALANTISI

Karara katlmayp kar oy veren YSK Bakanvekili Erhan çiftçi ve YSK üyesi Yunus Ayknn ise kar oy gerekçelerinde, unlar kaydettii belirtildi.

Cumhurbakan adaylarna tannan propaganda hakknn Cumhurbakan aday olan Selahattin Demirtaa tutuklu olduu gerekçesiyle tannmamas düünülemez. Cezaevi imkanlarnn elverdii ölçüde gerekli önlemler alnmak ve youn araçlar kullanlmak kaydyla seçim kanunlarnda öngörülen propaganda hakknn Selahattin Demirtaa da salanmas yolunda bir karar verilmesi gerekirken, izin verme yetkisinin Adalet Bakanlna ait olduundan bahisle talebin reddi yolunda verilen karara katlmyoruz.

Ana Sayfaya Git