Demirtaş itirazına red!

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı tarafından tutukluluğuna yapılan itiraz 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi.

Haberler 15.11.2016 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda 3 Kasmda evinden gözaltna alnan ve 4 Kasmda çkarld 2nci Sulh Ceza Hakimliince tutuklanan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan avukatlar, tutuklanma ve soruturma dosyas için verilen gizlilik kararna bir üst mahkeme olan Diyarbakr 3üncü Sulh Ceza Hakimliine bavurdu. 3üncü Sulh Ceza Hakimlii, itiraz üzerine verdii kararda, tutuklama kararnn yasaya uygun olduunu belirterek, u karar verdi:

TUTUKLULUA TRAZ REDD

Dosyann yaplan incelemesinde delil durumunda herhangi bir deiiklik olmad, Diyarbakr 2inci Sulh Ceza Hakimliinin 04/11/16 tarih ve 2016 /563 sorgu ile verilen kararda herhangi bir isabetsizlik görülmedii, verilen kararn usul ve yasaya uygun olduu anlalmakla aadaki ekilde hüküm kurulmutur. Diyarbakr 2. Sulh Ceza Hakimliinin 04/11/16 tarih ve 2016 /563 sorgu sayl kararna yaplan itirazn reddine.

ANAYASA MAHKEMESNE

Demirtan avukat Mahsuni Karaman, Anayasa ve Ceza Muhakemeleri Kanununa göre mahkemelerin, her türlü kararlarn gerekçeli olarak açklamak zorunda olduklarn ifade ederek, Müvekkilimin tutuklanmasna ilikin karara yapm olduumuz itiraz Diyarbakr 3üncü Sulh Ceza Hakimliince gerekçesiz bir ekilde reddedildi. Gerek bu husustaki gerekçe ile müvekkilimin tutuklanmas nedeniyle ihlal edildiini düündüümüz Anayasann 19uncu maddesinde yer alan kii güvenlii ve hürriyeti ile 67nci maddesinde yer alan seçme ve seçilme haklarnn ihlalinin tespiti açsndan bir zaman Anayasa Mahkemesine tedbir talepli bireysel bavuruda yapacaz diye konutu.

DEMRTA, ZEYDAN LE BRLKTE KALMAK STYOR

HDPye yönelik sürdürülen terör soruturmas kapsamnda tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konulan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta, avukat eski milletvekili Aysel Tuluk ile görütü. Edirne Cumhuriyet Savclnn ardndan cezaevine giden Tuluk, HDP E Genel Bakan Demirta ile yaklak 1 saat görütü. Cezaevi çknda Demirtan halen tek bana odada kaldn ifade eden Tuluk, tutuklanarak Edirneye getirilen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile birlikte kalmas yönünde talepte bulunduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git