Demirtaş'ı serbest bırakın'

HDP'li Meral Danış Beştaş, 'Demirtaş’ı mahkemelere çıkarmayın' denilen gizli belgelerle ilgili Adalet Bakanlığı'ndan yanıt beklediklerini belirtti.

Haberler 01.05.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Grup Bakanvekili Meral Dan Beta, Selahattin Demirta hakknda ceza talebinde bulunulmas üzerine hükümete Cesaretiniz varsa Demirta serbest brakn diyerek meydan okudu. Beta, Olas bir ceza karsnda Demirta aday olacak m? sorusuna ise Adaylarmz mahkemelerin kararlarna göre deil, halkn taleplerine göre belirliyoruz yant vermesi dikkat çekti.

Duruma salonundan çkan HDP Grup Bakanvekili Meral Dan Beta, partililerin yanna gelerek yarglamaya dair açklamalarda bulundu.

DRENMZLE KAZANACAIZ

Beta, Savclk savunmalar almadan durumada mütalaa verdi ve ceza istedi. Ama unu unutmayn. Bizim Selahattin Demirta etrafnda kenetlenmemizle 24 Hazirana büyük bir güçle, kararllkla çalarak hepsinin özgürlüünü salayacaz. Halk salayacak, sandklar salayacak. Bizler umudumuzla, cesaretimizle, direniimizle kazanacaz diye konutu. Burada karlatmz bir mahkeme deildir. Aldklar talimat nasl acil bir ekilde uygulamaya çalrz diyen bir heyetle kar karyaydk diyen Beta, yarglamann hukuki olmadn, üstten alnan bir talimatla yapldn kaydetti. Beta, Demirta ve Önder herhangi bir savunma yapmadklar halde savunma yaptklar kabul edildi. Bu, size savunma yaptrmayacaz demektir. Savunma haktr. Arkadalarmz yarg kararyla deil, rehine tutuyorlar dedi.

CESARETNZ VARSA DEMRTAI BIRAKIN

Demirta mahkemelere çkarmayn denilen gizli belgeleri daha önce ortaya çkardklarn dile getiren Beta, unlar söyledi: Buna dair Adalet Bakanl hala açklama yapm deil. Önder ve Demirta, Newrozda yaptklar açklamalardan yarglanyor. Newroz Bayramn kendi istedikleri gibi kullanrken, yaplan konumalar suç unsuru olarak görüldü. Üstelik çözüm sürecinde yaplan konumadan yarglanyorlar.

Beta, bu sözlerinin devamnda ise AKP iktidar batacak. Batmadan kendini kurtaramayacak. Siyasete yargy alet etmeyin. Siyaset mahkemelerde yaplmaz alanlarda yaplr. Cesaretiniz varsa Demirta serbest brakn. Sandklarda kim çkacak göreceiz o zaman. çeride olduu halde muhtemel adaymz o olacak. Bundan dolay karmzdaki güç korkuyor ifadelerini kulland.

MLYONLARCA DEMRTA DIARIDA

Yine savcnn verdii mütalaay kendi iradesiyle vermediini kaydeden Beta, Hitler tarihinde bile böyle bir örnein olmadn belirtti. Bahçeli, Ankara ve Betepeye seslenen Beta, Seçime bir nebze olsun adalet katmak istiyorsanz Demirta derhal serbest brakn. Cesaretiniz varsa bunu yapn. Dier vekiller için de ayn ey geçerlidir. Rakibini rehin alan siyaset, siyaset deildir. Halk teslim alacaklarn sanyorlarsa yanlyorlar. Bir Demirta içeride ama milyonlarca Demirta darda, bu bayra yere düürmeyeceiz dedi.

HALKA GÖRE ADAYIMIZI BELRLYORUZ

Betaa basn mensuplar tarafndan Olas bir ceza karsnda Demirta aday olacak m? sorusu yöneltildi. Betan yöneltilen bu soruya yant ise, Biz adaylarmz mahkemelerin kararlarna göre belirlemiyoruz, halkn taleplerine göre belirliyoruz. Halkn büyük bir çounluu da Demirtatan yana. 4 Maysta hem Diyarbakr da hem de stanbulda açklamamz yapacaz oldu.

Ana Sayfaya Git