Demirtaş'ın anne ve babası kaza yaptı

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş, babası Tahir Demirtaş ile iki kayınbiraderi ve eniştesinin de içinde bulunduğu araç Çorlu yakınlarında trafik kazası yaptı. Demirtaş'ı ziyarete giden

Haberler 07.12.2019 - 01:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski E Genel Bakan Selahattin Demirta minibüsle ziyarete giden ailesi, Tekirdan çorlu ilçesinde kaza geçirdi. Demirtan annesi, babas ve kardei dahil 8 kii yaraland.

Kaza, saat 13.00 sralarnda, TEMin çorlu gieler mevkisinde meydana geldi. Edirne F Tipi Kapal Cezaevinde tutuklu olan HDP eski E Genel Bakan Selahattin Demirta ziyarete giden ailesinin bulunduu, Özkan Yalg yönetimindeki 34 ZN 6617 plakal minibüs, arka lastiinin patlamas sonucu kontrolden çkp, bariyerlere çarpt. Kazada araçta bulunan Demirtan annesi Sadiye ve babas Tahir Demirta, kardei Sadiye Demirta Buluttekin ile Mehmet Akkaya, Süleyman Akkaya, Tahir Elçi Yalg, Roni Türkmen ve Fesih Türkmen hafif yaraland. Kaza ihbar üzerine, olay yerine salk, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Salk görevlileri, 8 yaraly ambulanslarla çorlu Devlet Hastanesine kaldrd. lk müdahalesi burada yaplan yarallar, ardndan ilçedeki özel hastaneye sevk edildi.

BULDAN VE TEMELL, çORLUDA

Kazann ardndan HDP Basn Bürosundan kazayla ilgili yaplan yazl açklamada, Önceki dönem E Genel Bakanmz Selahattin Demirta ziyaret için Edirne Cezaevine gitmek için yola çkan ailesi trafik kazas geçirmitir. Kazada yaralanan aile üyeleri hastaneye kaldrlm ve durumlar iyidir. Kazadan sonra E Genel Bakanlarmz Pervin Buldan ve Sezai Temelli, çorluya doru yola çkmtr denildi. Buldan ve Temelli, geldikleri çorluda özel hastanede bulunan yarallar ziyaret edip, durumlar hakknda bilgi ald.

BULDAN: YARALILARIN DURUMU Y

HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yarallar hastanede ziyaret edip, durumlar hakknda doktorlardan bilgi ald. Hastanede yaklak bir saat kalan Buldan ve Temelli, daha sonra gazetecilere açklama yapt.

Buldan, Demirta Ailesinin ve dier yarallarn salk durumlarnn iyi olduunu belirterek, Selahattin Demirtan ailesi, Edirne ziyareti srasnda, çorlu yaknlarnda trafik kazas geçirdi. Sayn Demirta ve ailesine geçmi olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sevgili Demirtan ailesinin, geçirmi olduu bu büyük kazay hafif krklarla atlattklarna dair bilgiyi paylamak isterim. Selahattin Beyin annesinin ve babasnn ufak krklar var. Babann gösünde, annenin ise bacanda krk var. Selahattin Beyin kzkardeinin omuzunda, kaynpederi ve einin erkek kardeinde de krk var. Her türlü tedavileri burada yaplyor. Hayati tehlikelerinin olmadn belirtmek isterim dedi.

Ana Sayfaya Git