Demirtaş'ın avukatı: Tahliye için engel kalmadı

Selahattin Demirtaş'ın avukatlarından Aydın Erdoğan, müvekkilinin tahliyesi önünde artık bir engel kalmadığını söyledi. Erdoğan, "Her an Sayın Demirtaş’ı dışarıda özgür olarak görme şansımız var artık. Şu anda bir engel kalmadı artık" dedi.

Haberler 14.09.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selahattin Demirtan avukatlarndan Aydn Erdoan, Demirtan tahliyesi önünde herhangi bir engel kalmadn söyledi. Erdoan, Sayn Demirta darda özgür olarak görme ansmz var artk. u anda bir engel kalmad dedi.

Aydn Erdoan, tutuklu bulunan HDP önceki dönem E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda 2 Eylülde tahliye karar verildiini, yeniden tutuklama talebinin de reddedildiini hatrlatt. Erdoan, Bundan sonra Selahattin Demirtan cezaevinde kalmas için bir sebep kalmad diyerek unlar söyledi:

TAHLYE BEKLYORUZ

Bilindii üzere Sayn Demirtan daha önce bir konumasndan dolay ald 4 yl 8 aylk bir cezas vard. O cezann karln halihazrda yatm bulunuyor. Yani bugün Türkiyede mevcut yürürlükteki yasalara göre u anda ona verilen cezasn yatm durumdadr. Baz bürokratik ilemler var, gecikmeler oluyor. Bizim elimizde olmayan nedenler, bizim tam olarak bilemediimiz nedenler var. Ama her an Sayn Demirta darda özgür olarak görme ansmz var artk. u anda bir engel kalmad artk. Verilen mahkumiyet cezas tamamen kanunsuzdu. Yani o 4 yl 8 aylk ceza, bir bar konumasnda, tamamen ülkede bar tesis etmek için yaplan çabalar anlatt bir konumadan ötürüydü. Örgüt propagandas yapt saylarak cezalandrld. Asla öyle bir nitelii yoktu ve tamamen kanunsuz olarak cezalandrld.

HERHANG BR ENGEL YOK

Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) Demirta hakknda verdii karara da deinen Erdoan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bu karar hakknda hamle yapacaklarn söylediini kaydetti. Demirtan durumunun birkaç gün içerisinde aça kavuacan belirten Erdoan unlar ifade etti:

Bu 4 yl 8 aylk ceza bu ekilde verildi ve mahkeme de AHMin verdii tahliye kararna uymad. imdi ise 18 Eylül günü AHM yeniden Demirtan aleyhine olan bu durumlar yeniden görüecek ve bir karar verecek. O karardan önce de Türkiyede hukuk iliyor görüntüsü vermek için mahkeme tahliye karar verdi. Mahkeme bu karar verdi ama Selahattin Demirtaa kar ilenen hukuksuzluklar bitmiyor. Bu Türkiyede bilinen bir durum. O nedenle her an özgür olabilir.

Ana Sayfaya Git