Demirtaş'ın tahliyesinin reddine yapılan itiraz da reddedildi

ANKARA 20'inci Ağır Ceza Mahkemesi, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu yargılandığı 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye talebini reddeden kararına yapılan itirazın reddine karar verdi. Demirtaş'ın avukatı Muhsuni Karaman, yetiştirmeleri halinde yarın öncelikli ele alma ve tedbir talepli olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Haberler 25.05.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin tutuklu cumhurbakan aday Selahattin Demirtan yargland Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesinin tahliyesine yönelik yaplan bavuruyu reddetmesi üzerine, Demirtan avukatlar bir üst mahkemeye bavuru yapt. Ankara 20inci Ar Ceza Mahkemesi, 19uncu Ar Ceza Mahkemesinin kararna yaplan itiraz deerlendirerek, isnat edilen suçun vasf ve mahiyeti, suçun ilendii hususunda kuvvetli delillerin varl ve karartlma ihtimali gözönüne alnarak karara usul ve yasaya aykr herhangi bir cihhet bulunmad anlald gerekçesiyle yaplan itirazn reddine karar verdi.

ÖNCELKL ELE ALMA VE TEDBR TALEPL AYMYE BAVURUCAIZ

Karara tepki gösteren Demirtan avukat Mahsuni Karaman, dosyada karartlacak delilin olmadn, delillerin tümünün kayt altna alnan konuma, beyan ve açklamalar olduunu belirterek, Müvekkilim zaten tüm beyanlarnn arkasnda duruyor. Dier bir delil ise, HDP MYKs tarafndan atlan bir twett. O husus da sabit ve HDP MYKsnca teyit edilmi. Yetiirse, yarn öncelikli ele alma ve tedbir talepli olarak Anayasa Mahkemesine bavuracaz. AYMnin bu bavuruyu birkaç gün içinde karara balama yetkisi var. Umarz bunu yapar ve bu karanlk siyasal ortama k tutacak bir karara imza atar diye konutu.

Ana Sayfaya Git