Demokrasi için meydanlardayız

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenecek

Haberler 14.07.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Türkiye Aşkına temasıyla Türkiye genelinde ve yurt dışında geniş kapsamlı anma etkinlikleri düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlığın koordinasyonunda düzenlenen etkinliklerde, 15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi ve kararlılığının yanı sıra vatan ve millet aşkı ile yazıldığı vurgulanacak.

Yurt dışında yapılacak anma etkinliklerinde de 15 Temmuzda kazanılan demokrasi zaferine, Türkiye demokrasisinin gücüne ve Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) dünya demokrasileri için oluşturduğu tehlikeye dikkat çekilecek.

Söz konusu anma etkinlikleri ile 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, milli şuurun güçlendirilmesi, şehitlerin hatırasının yad edilmesi amaçlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞANIN PROGRAMLARI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gaziler ve şehit yakınlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 15 Temmuz Anıtına çiçek bırakacak.

Millet Camiinde kılınacak cuma namazı ve Hatm-i Şerif programının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Anıtına da çelenk koyacak.

Ankaradaki programının ardından Erdoğan, akşam saatlerinde İstanbul Saraçhane Meydanında düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü programına katılarak millete seslenecek.

İSTANBULDAN NEW YORKA MİLLİ İRADENİN GÜCÜ GÖSTERİLECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen etkinlikler kapsamında, FETÖyü tüm yönleriyle anlatan, milletin direnişini, devletin mücadelesini ve demokrasi zaferini vurgulayan Türkçe ve İngilizce film, video, klip ve belgeseller gösterilecek.

Yurt genelinde açık hava ve dijital mecralarda 15 Temmuz temalı iletişim faaliyetleri gerçekleştirilecek. İstanbulda Saraçhane, Beşiktaş, Üsküdar ve İstanbul Havalimanında, Ankarada Ulus Meydanı, Kentpark AVM önü, Kızılay Meydanı, İzmirde Konak Meydanında LED ekranlarda 15 Temmuz gösterimleri yapılacak.

New Yorkta da 15 Temmuza dikkati çekmek amacıyla mobil led gösterileri gerçekleştirilecek.

TÜM CAMİLERDE SELA OKUNACAK

Basın İlan Kurumu ise Marmaray Yenikapı İstasyonunda 15 Temmuz ve Manşetler sergisi düzenleyecek.

İletişim Başkanlığı ve TCDD iş birliği ile giydirilen Türkiye Aşkına temalı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, yarın Ankaradan İstanbul-Söğütlüçeşme Tren Garına hareket edecek.

İletişim Başkanlığı tarafından ayrıca İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kayseri, Gaziantep, Sivas, Trabzon, Kahramanmaraş, Erzurumda 3 gün sürecek fotoğraf sergileri düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonu ile 15 Temmuzda ayrıca tüm camilerde sela okunacak.

Aynı gün, Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Atatürk Kültür Merkezinde video mapping gösterisi gerçekleştirilecek, TRT1de Şafak Vakti filmi, TRT Müzik ekranlarında Fahir Atakoğlu ile 15 Temmuz Destanı Konseri yayınlanacak.

15 TEMMUZU UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, 15 Temmuz 2016da darbe görünümlü işgal girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın milletiyle beraber büyük bir kahramanlık sergilediğini belirtti.

Tarihte eşi görülmemiş bir mücadeleyle büyük bir ihanetin bertaraf edildiğini hatırlatan Altun, 15 Temmuzun milli iradenin ve demokrasinin zaferi olduğunu, milletin o gece meydanlara çıkarak hainlere, namertlere karşı bir kahramanlık destanı yazdığını vurguladı.

15 Temmuz gecesi ortaya konulan bu mücadele ruhunu diri tutmak amacıyla, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Başkanlık olarak anma programı ve etkinlikler düzenlediklerini aktaran Altun, eli kanlı FETÖnün gerçek yüzünü tüm dünyaya anlatmaya devam ettiklerini kaydetti.

Altun, Sayın Cumhurbaşkanımızın hep ifade ettiği gibi 15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız. FETÖnün ihanetlerini hep hatırda tutacağız. Milletimizin destansı mücadelesini, şehitlerimizin hatırasını, gazilerimizin kahramanlığını hep yaşatacağız. ifadelerini kullandı.

9 BİN PROGRAM DÜZENLENECEK

Öte yandan İletişim Başkanlığının koordinasyon görevi kapsamında kurulan 15 Temmuz Proje Takip Sistemine 2022 yılında kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan yaklaşık 9 bin proje girişi ile son 6 yılın en yüksek proje/etkinlik sayısına ulaşıldı.

Proje sayısı 2020 yılında 2 bin 961, 2021 yılında 3 bin 876 olurken bu yıl gerçekleştirilecek program sayısı önceki iki senenin toplamını aştı.

Bu sayı, 15 Temmuzun canlı tutulduğunun ve vatandaşların demokrasi nöbetini hala sürdürdüklerinin göstergesi oldu.

Ana Sayfaya Git