Demokrasi şehitleri Diyarbakır’da anıldı

Menderes, Zorlu ve Polatkan, idam edilişlerinin 60. yılında anılıyor

Haberler 18.09.2021 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Tekilat, 27 Mays 1960 darbesinin ardndan Babakan Adnan Menderes, Maliye Bakan Hasan Polatkan ve Dileri Bakan Fatin Rütü Zorlunun idamnn 60. yl dolaysyla açklama yapt.

AK Parti Diyarbakr nsan Haklar Bakan Mehmet Zeki Akkoç, AK Parti Diyarbakr l Bakanl önünde yapt açklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde toplumsal ve siyasi unsurlaryla birlikte ilk darbenin 27 Mays 1960 ylnda gerçekletirildiini söyledi.

DARBELERN BALANGICI

Bu dönemin Türkiyede darbelerin balangc olarak tarihin tozlu sayfalarnda yerini aldn belirten Akkoç, 27 Mays Askeri Darbesi ile Anadolunun yetitirdii çok sayda vatan evladnn yine vatan için bedel ödemek durumunda brakldn kaydetti.

MLL RADEYE SAHP

Akkoç, öyle devam etti: Her bir vatandamzn gönlünde yer edinen, hamuru vatan sevgisi ile yorulmu milletin evlatlar hukukun vesayet altna alnd dönemlerde ikenceler görmü, idam sehpalarnda ehit edilmitir. Darbelerle birlikte meydana gelen vesayet hegemonyas hem bu ülkenin geleceini hem de milletimizin demokrasi, ekonomi, moral ve motivasyonunu öütmütür. 1950 ylnda iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadalar, milletimizin milli ve manevi deerlerini Anadolu corafyasndan silmeye çalan CHP iktidarnn antidemokratik uygulamalarn rafa kaldrm, Türkiyeye ça atlatm, milletin milli, manevi deerlerini iadei itibar etmilerdir. Tek parti rejiminin ülkemize yaatt en büyük zulüm olan Türkçe ezan özüne döndürerek, Anadolunun Ezan- Muhammediye olan özlemini gidermilerdir.

MLLETE ZARAR VERD

Darbelerin millete büyük zararlar verdiini dile getiren Akkoç, Türkiyede darbelerin 16 Temmuz 2016da bir daha açlmamak üzere kapatldn aktard.

AK Parti Batman l Bakan Yardmcs Hüseyin Borak, AK Parti rnak l Bakan brahim Halil Erkan ve AK Parti Siirt l Kadn Kollar Yönetim Kurulu Üyesi Müge Karde, parti binalar önünde düzenledikleri basn açklamasyla merhum Babakan Adnan Menderes, dönemin Maliye Bakan Hasan Polatkan ve Dileri Bakan Fatin Rütü Zorluyu, 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin 60. yl dönümü dolaysyla and.

Ana Sayfaya Git