Depremzedeler çadırkentte yaşama tutunmaya çalışıyor

Merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 şiddetindeki depremden etkilenen vatandaşların bir kısmı Türk Kızılay ve AFAD tarafından kurulan çadırlarda çetin kış şartlarında zorluklara karşı göğüs geriyor

Haberler 31.01.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda meydana gelen depremin ardndan Türk Kzlay ve AFAD tarafndan kurulan çadrlara yerletirilen depremzedeler, bu zorlu süreci geride brakmak için çaba gösteriyor.

24 Ocakta meydana gelen, 41 kiinin yaamn yitirdii, 45 kiinin enkaz altndan kurtarld depremde yaralarn sarlmas için balatlan çalmalar sürüyor.

Depremzedeler, devletin yan sra sivil toplum kurulularnn çalmalarn sürdürdüü deprem bölgesinde salanan yardmlarla yaama tutunmaya çalyor.

Devletin ilgili kurumlar tarafndan yürütülen çalmalarla tahsis edilen okullar, spor salonlar, yolcu trenleri, askeri ve sosyal tesisler ile camilerin yan sra kurulan çadrlar, madurlara evlerinin konforunu salamasa da geçici barnma imkan sunuyor.

Gda, salk, giysi, battaniye ve snma gibi birçok temel yaam malzemesinin ulatrld depremzedelere yaadklar travmay atlatabilmeleri için uzman ekiplerce psikolojik destek veriliyor.

Depremzedeler çadrda yaam koullarna uyum salamaya çalrken, hayatlarnn biran önce normale dönmesini bekliyor.

- Depremde yklan evlerde biz de olabilirdik

Yeni Mahalledeki evleri depremde ar hasar gören Fethiye Yldrm (41), ei ve 3 çocuu ile çadrda yaamn sürdürüyor.

Depremin ardndan hzla evlerinden uzaklap, birkaç gün yaknlarnn yannda kalan Yldrm, artç sarsntlarn sürmesi üzerine çadra yerlemeye karar verdi.

Yldrm, zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, hayatta kaldklarna ükrettiklerini söyledi.

Devletimiz de bize sahip çkyor. Yardm eden herkesten Allah raz olsun. Ölenlere de Allah rahmet eylesin. Yaknlarna sabr dilerim. Allah inallah bir daha yaatmaz, gerçekten çok zor. diyen Yldrm, u an için tek gayelerinin barnmak olduunu aktard.

Sabah kahvalt yaptklarn, depremzedelerle sohbet ettiklerini, çocuklarn açk alanda oyun oynadn anlatan Yldrm, Onun dnda idare ediyoruz, etmek zorundayz. Depremde yklan evlerde biz de olabilirdik. Ondan dolay halimize bin ükür diyoruz. Allah daha kötü durumda olanlara yardm etsin. dedi.

- Allah, devletimize de zeval vermesin

Anadolu insannn depremin hemen ardndan birbirine sahip çktn aktaran Yldrm, devletin vatandalara efkat gösterdiini kaydetti.

Yldrm, Allah gelen gelmeyen, yardm eden, dualaryla bize destek olan herkesten raz olsun. Milletimiz birbirine sahip çkyor. Allah, eksikliklerini vermesin. Allah, devletimize de zeval vermesin. diye konutu.

Aksaray Mahallesinde kirac olarak oturduklar kerpiç, müstakil evin ar hasar görmesi nedeniyle ei, çocuklar ve geliniyle çadrda yaamaya balayan Hasan Gençgil, depremin ardndan yetkililerin ulap, kendilerine sahip çktn dile getirdi.

Gençgilin gelini 6 çocuk annesi Hanm Gençgil (44) de depremin korkusunu henüz atlamadklarn belirtti.

Evlerinden tek bir eya bile çkarma anslarnn olmadn, kurulan çadr sayesinde açkta kalmadklarn ifade eden Gençgil, kurduklar sobada çay demlediklerini, yemek piirdiklerini, bu ekilde zaman geçirmeye çaltklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git