Derecikten saldırdılar

Derecik'te PKK'nın havan saldırısı sonucu şehit edilen 3 asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Haberler 06.05.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkrinin Irak snrndaki Derecik ilçesi Distepe üs bölgesine Irakn kuzeyinden PKKl teröristlerce yaplan havan saldrs sonucu ehit olan 3 asker için Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlnda tören düzenlendi. çileri Bakan Süleyman Soylunun da katld törende, duygusal anlar yaand.

Hakkarinin Derecik ilçesinin Irak snr hattnda bulunan 34. Hudut Tugay Komutanlna bal 4. Hudut Taburu 3. Hudut Bölüü emrinde Diztepe üs bölgesine Irakn kuzeyinden teröristlerce dün yaplan havan saldrs sonucu ehit olan Adana ili mamolu içesi nüfusuna kaytl Piyade Sözlemeli Onba Mehmet Erdoan (28), Konya ili Ilgn ilçesine nüfusuna kaytl Piyade Sözlemeli Er Ethem Bar (25) ve Afyonkarahisarn scehisar ilçesi nüfusuna kaytl Piyade Sözlemeli Er Servet Akku (25) için Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlnda tören düzenlendi.

BAKAN SOYLU TÖRENDE

Törene, çileri Bakan Süleyman Soylu, AK Parti Genel Bakan Yardmcs ebnem Karaaaslan, Hakkari Valisi dris Akbyk, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutan Tümgeneral Metin Tokel, Vali Yardmclar Cumhuriyet Basavcs Mustafa Balk, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ömer Paki, l Jandarma Komutan Tugeneral Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu, kurum amirleri, asker, polis ve ehitlerin yaknlar katld.

Törende ehitler için 1 dakikalk sayg duruunda bulunuldu. ehit askerlerin özgeçmilerinin ardndan dualar edildi. Askerler ve Özel Harekat polisleri tarafndan tekbirler getirilerek helikoptere konulan ehit Piyade Sözlemeli Onba Mehmet Erdoan, Piyade Sözlemeli Erler Ethem Bar ve Servet Akkuun Türk bayrana sarl tabutlar, helikopterle Yüksekovaya, oradan da uçakla topraa verilmek üzere memleketleri Adana, Konya ve Afyonkarahisara gönderildi.

ADANADA TOPRAA VERLD

Uçakla Adana Havalimanna götürülen ehit Mehmet Erdoann cenazesi, askeri törenle karland. Olunun acsyla fenalk geçiren ehit annesi Emine Erdoan da havalimanna sedye ile getirildi. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Jülide Sarerolu, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen evkin ile salk görevlilerinin elik ettii Emine Erdoan, olunun ardndan gözya döktü.

Yaklak 3 ay önce evlenen ehit Mehmet Erdoann cenazesi, mamolu ilçesinin Sevinçli Mahallesine götürüldü. Burada düzenlenen törene Adana Valisi Mahmut Demirta, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutan Tümgeneral Hakan Atnç, ncirlik 10. Tanker Üs Komutan Hava Pilot Tugeneral smail Günaydn, Adana Büyükehir Belediye Bakan Zeydan Karalar, ailesi ve yaknlar katld.

Törende, ehidin babas Cafer Erdoan güçlükle ayakta durabildi. ehidin annesi Emine, ei Tuba ve kardeleri ise uzun süre gözya döktü. Alnan helalliin ardndan öle namaz sonras cenaze namaz klnd. Cenaze namaznn ardndan Mehmet Erdoann cenazesi, Sevinçli Mahalle Mezarlnda gözyalar arasnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git