Dernek Başkanı tutuklandı!

Kan davası nedeniyle, kendisini 'kurye' olarak tanıtıp evinin önüne çağırdığı 72 yaşındaki Derviş Karataş’ı tabancayla öldürdükten sonra polise teslim olan Diyarbakırlı Mustafa A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberler 11.05.2017 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balkesirin Manyas ilçesinde, 22 yl önce vurulan babasnn katili olan 72 yandaki kiiyi öldüren Diyarbakr Görme Engelliler Spor Kulübü Dernei Bakan Mustafa A. tutukland.

KURYE DYE TANITTI

Bismil ilçesinde bir kamu kurumunda çalt örenilen ve Bismilde ikamet eden Mustafa A., Üç gün önce Bursaya gidip geceyi Mustafakemalpaa lçesinde bir otelde geçirdi. Önceki gün sabah saatlerinde taksiyle Balkesirin Manyas lçesine giden Mustafa A., Dervi Karatan çar Mahallesi Huzur Sokaktaki evine giderek kendisini kargo tayan kurye eleman olarak tantt. Evinin bahçesine çard Karatan kimlik bilgilerini alp emin olan Mustafa A., daha sonra tabancas ile yakn mesafeden 7 el ate ederek, 6 çocuk babas Devri Karata öldürdü.

CNAYET LED

üpheli Mustafa A. polise teslim olurken, Dervi Karatan cesedi olay yerinde yaplan incelemenin ardndan otopsi yaplmak üzere Bursa Adli Tp Kurumu Morguna kaldrld.

GÖRME ENGELL

Yüzde 80 görme engelli olduu örenilen Mustafa A.nn polise verdii ilk ifadedesinde cinayetin kan davas nedeniyle ilediini itiraf etti, Mustafa A. ifadesinde, Diyarbakrn Bismil lçesinde babam 22 yl önce öldürüldü. Ben o zaman çocuktum. Dervi Karata, bu cinayetin ilenmesinden sorumlu tutuum için vurdum dedi.

Polisteki sorgusunun ardndan mahkemeye çkarlan Mustafa A. tasarlayarak adam öldürmek suçundan tutuklanarak Bandrma Cezaevine gönderildi. Bu arada, Karatan, cinayet zanls Mustafa Ann üvey annesinin erkek kardei olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git