DESOB başkanı ve yönetiminden kayyuma destek ziyareti

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve bir grup Sur esnafından Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’na destek ziyareti gerçekleşti.

Haberler 30.08.2019 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DESOB Bakan Alican Ebedinolu, yönetim kurulu üyeleri ve bir grup Sur esnaf Vali ve Bakan Vekili Hasan Basri Güzeloluna destek ziyareti gerçekleti. Büyükehir belediyesi toplant salonunda gerçekleen ziyarette, esnaf odasna ve Sur esnafna hitap eden Vali Hasan Basri Güzelolu, iki buçuk yla yakn bir süredir her biriyle çok sk aralklarla ve özellikle esnafn sorunlar arlkl olmak üzere il merkezinde, ilçelerde saysz kere bir araya geldiklerini söyledi.

Esnaf binlerce yldr kardeliin, ahiliin temeli ve kendisidir

Esnafn, huzurun kendisi olduunu belirten Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, esnafn en büyük deer ve emek olan aln terinin sahibi olduunu söyledi. Vali Güzelolu, Hakk tutup kaldran, helalle buluan, sofras, gönlü ve kaps açk kiidir. Esnaf, bir büyük gelenein bu topraklarda binlerce yldr kardeliin, ahiliin temelidir ve kendisidir. çrak, kalfa ve usta sürecinde sadece meslei örenen deil, edebi, ahlak, terbiyeyi kiilii olgunlatrarak bir nevi hayat mektebinden öretendir. Esnafn huzuru toplumun huzurudur. Esnafn kazanc toplumun kazancdr. Esnaf mutluysa toplum mutludur. Bu düsturla bakyoruz meseleye ve esnafn bütün dertleriyle dertleniyoruz. Skntlarn çözmek için çok youn bir çaba sarf ediyoruz. Diyarbakr hamdolsun çok uzun yllar terör örgütünün ihanetinin uzantlarnn ve destekçilerinin i birliinin sonucunda kaybettii yllar, zamanlar ve zararlar artk telafi ediyor. En bata da esnafmz. çünkü huzuru ve güveni yok ettiinizde en büyük zarar esnafmz görüyor, insanmz görüyor. Huzur kaçt zaman bu kentte esnaf en fazla etkilenen kesim oluyor. Dükkan yklan esnaf kardeim oluyor. Eve ekmek teknesi nafakasn peindeki arac yaklan esnafm oluyor. hanet odaklar en fazla topluma ve üphesiz esnafa zarar veriyor. Esnafmzn önünü açacak, kazancn artracak ve esnaf saysn çoaltacak bütün projelerde biz sizinle ve her bir esnaf kardeimle birlikteyiz. Büyükehir belediyesinde de bamsz bir daire bakanl inallah artk bu günden itibaren sadece esnafa dönük alanlarda faaliyet etmek ve destek olmak üzere hayata geçiyor dedi.

Kör kuru dahi milletin bir emanetidir

Birçok i kolunda esnafn artk ehir ilerinde skm, tkanm uygun artlarda üretim yapmas bu faaliyetin burada olumsuz koullarda devam etmesi zor olduunu ifade eden Vali Hasan Basri Güzelolu, Hem esnafmz için hem de üphesiz ehirdeki alt yap için. 1/5 bin planlar onaylanann 1/ 1000lik onaylamann da sürecini de hzlandryoruz. Yaklak 2 bin 500 dönüm ilk etapta bir alanda ehir içinde uygun olmayan artlarda üretim yapan bütün bu i kollarndaki faaliyetleri en ksa zamanda inallah dier hukuki süreçleri de tamamlayp 2 bin 500 dönüm ilk etapta ehrin dnda çada, modern, salkl alt yap ve üst yaps tamamlanm alanlara tamaya balyoruz. Makamlar hizmet için vardr. deolojik propaganda yapmak, kaynaklar insanmza deil ihanete aktarmak, kentin geliimin önünü tkamak, geleceini karartmak insanlara korku salmak için deildir. Kör kuru dahi milletin bir emanetidir. Diyarbakrn huzuru, Diyarbakrn birlik ve beraberlii, Türkiyenin huzuru, birlik ve beraberliidir. Bütün kkrtmalara, vatandamza dönük provokasyonlara ramen sokaa çkmayan, bu çarlara aldrmayan, iinin, ann derdinde ve ekmeinin peinde olan, huzur ve güven isteyen bütün hemerilerime ve Diyarbakrl esnafmza da sizlerin huzurunda, sizlerin ahsnda çok teekkür ediyorum diye konutu.

Siyasi arenada yer alacak tekilat deiliz, kentin ekonomisinin lokomotifiyiz

Daha soran açklamalarda bulunan DESOB Bakan Alican Ebedinolu, esnaf ve sanatkarlarnn sorunlarn tartmak üzere burada bulunmakta olduklarn kaydetti. Bakan Ebedinolu, Deerli arkadalar bizler esnaf ve sanatkarz. Bizler bu kentin ekonomisinin lokomotifiyiz. stihdamn en büyük lokomotifiyiz. Bizler siyasi arenada yer alacak bir tekilat deiliz. Bizler bu kentin yararna, faydasna gelecei için, istihdam için, ekonomisinin kalkndrlmas için kim hizmet verecekse biz yer almaya geldik, yer alacaz. Biz bu kentin çkarlar adna hiçbir bask ve tehdit altnda kalmayarak biz bu kenttin gelecei için el ele vereceiz. Biz bu kentin gelecei için emek vereceiz. Valimiz birçok kentte yapm olduu hizmetlerle, son iki ylda da bizim kentimizde yapm olduu hizmetlerle esnaf ve sanatkar babas olarak bilinir. Bizlerde bu yeni süreçte kentte çok büyük katklar sunacana inanyoruz. Onun için biz tekrar ben hepinizin adna esnaf ve sanatkarmz adna valimize hayrl olsun diyorum. Üstün baarlar diliyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git