Destek yürüyüşü!

Mardin'in Savur ve Midyat ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Haberler 03.02.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Savur ilçe sakinleri, cuma namaznn ardndan Yeni Cami önünde topland. Türk bayraklar tayan vatandalar, tekbir getirerek Bahri Yavuz Caddesine kadar yürüdü. Yürüyüe katlan vatandalar, En büyük asker, bizim asker, Vur vur inlesin, Afrin bizi dinlesin, ehitler ölmez, vatan bölünmez sloganlar att. Baz vatandalar ve esnaf da ev ve i yerlerine astklar Türk bayraklaryla harekata destek verdi.

- Mehmetçikin yanndayz

Yürüyüe katlan vatandalardan Cemil Sevim, harekata verdikleri destei göstermek istediklerini söyledi. Savurda Türk, Kürt, Arap, hep birlikte harekata destek çkyoruz. Askerlerimizi seviyor, onlarn yannda olmak istiyoruz. diyen Sevim, Afrine gitmeye hazr olduklarn belirtti.

Ramazan Harmantepe de ilçede yaayan Türk, Kürt ve Arap, herkesin harekat ve Mehmetçiki sonuna kadar desteklediini kaydetti. Harekatn baaryla sonuçlanacana inandklarn dile getiren Harmantepe, Onlara dua diyoruz. Allah yar ve yardmclar olsun. dedi. Yürüyüün ardndan ehitler için dua edildi.

- Ev ve i yerlerine Türk bayraklar asld

Esnaf Veysel Kavak da harekata destek verdiklerini, askerlerin yannda olduklarn söyledi. Cihan Adgüzel, harekata desteklerini göstermek için i yerlerine Türk bayraklar astklarn belirtti.

Midyattaki yürüyü

Tadklar Türk bayraklaryla Midyat Belediyesince düzenlenen yürüyüe katlmak için Atatürk Ant önünde bir araya gelen vatandalar, sayg duruunda bulundu ve stiklal Marnn ardndan dualar okudu. Midyat Belediye Bakan Yardmcs Tevfik Baysal, destek verdikleri harekatn baar ile sonuçlanmas için dua ettiklerini söyledi. Baysal, harekatta ehit düen askerlere Allahtan rahmet, yarallara ifa dilediklerini belirtti. Grup daha sonra Midyat Askerlik ubesine kadar yürüdü.

Belediye Bakan Yardmcs Baysal, gönüllü askerlik için toplanan 2 bin dilekçeyi ubeye teslim etti. Yürüyüe katlan Ramazan Yürü, harekata desteklerinin tam olduunu belirtti. Abdullah Yenigün, gerektiinde askere destek olmak için harekata katlmaya hazr olduklarn aktard.

Ana Sayfaya Git