Desteklerini çektiler!

25 Eylül referandumunda Barzani'ye en çok destek veren 2'nci parti konumundaki KBY, referandumunun iptali için uluslararası toplumun sunduğu teklifin dikkate alınmasını istedi.

Haberler 24.09.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Irak Cumhurbakan Celal Talabani genel sekreterliindeki Kürdistan Yurtseverler Birlii (KYB), 25 Eylül referandumunun iptal edilmesi için uluslararas toplum tarafndan sunulan teklifin dikkate alnmas uyarsnda bulundu.

KYB Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar tarafndan yaplan yazl açklamada, KYB olarak, dünya, Irak ve Kürdistan Bölgesinin içerisinde olduu durumu göz önünde bulundurarak, dost ülkeler ve Birlemi Milletlerin (BM) sunduu teklifin dikkate alnmas gerektii kanaatindeyiz. Teklifin dikkate alnmas, halkmzn gerçekletirmek istedii stratejik hedeflere hizmet ediyor. ifadeleri kullanld.

DESTEN GER çEKT

Bahtiyar, KYBnin görüünü sabah saatlerinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbürosu ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bakan Mesut Barzaniye ilettiklerini aktard.

Süleymaniye ve Kerkük kentinde güçlü bir tabana sahip olan KYBnin referanduma 48 saat kala böyle bir açklama yapmas, Barzaniye desteini çektii eklinde yorumlanyor. Açklamann sandklarda hayr oyunun çkma ihtimalini artraca iddia ediliyor.

IKBY Parlamentosunda 18 milletvekiline sahip KYB, 25 Eylül referandumunda Barzaniye en çok destek veren 2nci parti konumundayd.

Ana Sayfaya Git